تصور کنید یک روز از خواب بیدار شدهاید، روز کاریتان را شروع کردهاید و با بررسی وضعیت رتبه صفحات سایت در گوگل سرچ کنسول یا سایر ابزارهای سئو متوجه میشوید که صفحاتی که با زحمت بسیار، در گوگل رتبه کسب کرده بودند در بین ۱۰ رتبه یا حتی صد رتبه اول گوگل نیستند و اثری از آنها در صفحه نتایج جستجوی گوگل نیست.
اگر متخصص سئو یا صاحب یک کسب و کار هستید و کسب و کار شما متکی بر ترافیک ورودی از گوگل است، روبرو شدن با افت رتبه سایت در گوگل یکی از مسائلی است که میتواند نگرانتان کند. نوسانات رتبه سایت در گوگل، بخشی طبیعی از عملکرد موتور جستجوی گوگل و سئوی سایت است، اما از اتفاقاتی است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد و لازمه آن صبر، دقت و پرهیز از اقدامات هیجانی است. متاسفانه راهکار یکسانی برای حل مشکل افت رتبه سایت در گوگل برای همه سایتها وجود ندارد و افت ناگهانی و شدید رتبه در گوگل، نوک کوه یخ است و دلایل بسیاری میتواند داشته باشد.
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی دلایل مختلف افت ناگهانی رتبه سایت در موتور جستجوی گوگل بپردازیم تا به شما کمک کنیم تا با انجام اقدامات سنجیده، مجددا رتبه سایتتان را در گوگل افزایش دهید.
نحوه بررسی افت رتبه ناگهانی سایت در گوگل
کاهش رتبه سایت در گوگل میتواند ناشی از فاکتورهای مختلفی نظیر تغییرات محتوا، آپدیتهای الگوریتم گوگل، بروز مشکلات فنی در سایت، عملکرد بهتر رقبا، تغییرات چیدمان صفحات نتایج جستجو و یا جریمه شدن توسط گوگل (Penalty) باشد. در این قسمت ما چک لیستی از اقداماتی که باید برای بررسی دلایل کاهش رنک سایت در گوگل انجام دهید گردآوری کردهایم.
۱- وحشت نکنید
اولین نکته در مواجهه با افت شدید رتبه سایت این است که نباید وحشت کنید. افت رتبه در گوگل برای همه وبسایتها اتفاق میافتد و بخشی از دنیای سئو است. اگر از ابزارهای ردیابی رتبه سایت استفاده میکنید ممکن است این ابزارها دچار خطا شده باشند و مشکل را بزرگنمایی کنند. افت رتبه در گوگل در اغلب اوقات موقتی است و بدلیل تغییرات الگوریتم گوگل اتفاق میافتد و در روز بعدی رتبه سایت بازیابی میشود. بهتر است چند روزی صبر کنید و اگر رتبه سایت بازیابی نشد به فکر بررسی علت افت رتبه سایت در گوگل باشید.
۲- ترافیک ورودی و رتبه سایت را از طریق سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس بررسی کنید
بهتر است میزان افت ترافیک و رتبه سایت در گوگل را به دقت توسط گزارشها و نمودارهای گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس بررسی کنید. با استفاده از فیلترهای موجود در ابزارهای آنالیز وب نظیر گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس وضعیت ترافیک ورودی از گوگل و رتبه صفحات مختلف سایت را در بازههای زمانی مختلف بررسی کنید.
اسکرین شات زیر از گوگل سرچ کنسول یک نمونه از کاهش شدید تعداد کلیک یک سایت در گوگل را نمایش میدهد.
کلمات کلیدی و صفحاتی که دچار افت رتبه شدهاند را بررسی کنید. گردآوری این اطلاعات خود گویای مشکلات خواهد بود.
مطالعه بیشتر: آموزش کار با گوگل سرچ کنسول
۳- آخرین تغییرات در وبسایت را مرور کنید
تغییرات بزرگ در یک سایت میتواند باعث کاهش رتبه صفحات سایت شود. وقتی تعداد زیادی از صفحات سایت را به آدرسهای جدید مهاجرت میدهید، طراحی و قالب جدیدی را در سایت خود اعمال میکنید، تعداد زیادی از مطالب سایت را آپدیت میکنید، نوسان بزرگی را در رنکینگ صفحات در گوگل خواهید دید. این اتفاق طبیعی است و تنها در صورتی که رتبههای شما به وضعیت قبلیشان برنگردند باعث نگرانی است. در این شرایط این اقدامات را برای بررسی ریشه تغییرات انجام دهید:
- از سایر اعضای تیم خود سوال کنید: از آژانس سئویی که روی سئوی سایت کار میکند یا سایر اعضای تیم مارکتینگ و سئوی خود درباره مهترین تغییراتی که اخیرا روی سایت اعمال شده سوال کنید. اگر از ابزارهای مدیریت پروژه نظیر ترلو، میزیتو و … استفاده میکنید بررسی آخرین فعالیتها میتواند به شما در شناسایی ریشه مشکل کمک کند.
- ابزارهای مونیتور سئوی خود را چک کنید: اگر از ابزارهای بررسی وضعیت سئوی آنپیج سایت استفاده میکنید، مونیتور کردن وضعیت سایت توسط این ابزارها یکی از سادهترین کارهایی است که میتوانید انجام دهید. تغییرات فنی معمولا بر رتبه کل سایت اثر گذارند و تغییرات محتوایی تنها بر رتبه صفحات مربوطه اثر دارند.
برای دیدن آموزش تصویری رفع مشکل افت رتبه سایت لطفا فـیـلـتـرشـکـن خود را روشن کنید.
۴- مشکلات فنی در سایت را بررسی کنید
مشکلات فنی سایت از مهمترین دلایل افت رتبه سایت در گوگل است. در ادامه به چند مورد از متداولترین مشکلات مربوط به افت رتبه سایتها به دلایل مربوط به سئوی تکنیکال سایت میپردازیم.
تغییرات شدید در تعداد صفحات ایندکس شده
اگر سایت شما اخیرا دچار افت رتبه شده است بهتر است یه گزارش Indexing در گوگل سرچ کنسول سر بزنید. تغییرات شدید در تعداد صفحات ایندکس شده سایت خود گویای بروز مشکلات فنی در سایت است. اگر بدون اینکه تغییری در دستورات فایل ربات سایت یا صفحات نو-ایندکس شده داده باشید و تعداد صفحات ایندکس شده تغییرات زیادی داشته باشند، بهتر است وضعیت سایت را از نظر فنی بررسی کنید. اگر تعداد صفحات ایندکس شده افزایش ناگهانی داشتهاند، این احتمال وجود دارد که صفحات کم ارزش زیاد در دسترس گوگل قرار گرفته و گوگل اقدام به ایندکس آنها کرده است.
مطالعه بیشتر: سئوی تکنیکال یا سئوی فنی چیست؟ آموزش سئوی فنی
وجود مشکل در خزش و بازگردانی https status code نادرست
اگر تعداد صفحات ایندکس شده کاهش ناگهانی داشتهاند ممکن است صفحات دارای خطای ۴۰۴، ریدایرکت شده، یا خطای سرور (500) افزایش پیدا کرده باشند. برای بررسی این خطاها میتوانید به گزارش crawl stats در گوگل سرچ کنسول بروید.
- باید وضعیت http status code سایت را بررسی کنید. آیا صفحاتی که باید ایندکس شوند https status 200 را برمیگردانند و ریدایرکتهایی که قبلا اعمال شده کار میکنند؟ برای بررسی https status code میتوانید از افزونه redirect path استفاده کنید.
وجود مشکل در تگ کنونیکال و meta robots tag
باید بررسی کنید که تگ کنونیکال نمایش داده شده در کد صفحه درست باشد. همچنین صفحات سایت با استفاده از meta robots tag نو-ایندکس نشده باشند. برای بررسی این موضوع میتوانید از افزونه seo meta 1 click استفاده کنید.
استفاده از دستورات اشتباه در فایل robots.txt
اگر اخیرا دستورات موجود در فایل ربات سایت را تغییر دادهاید احتمالا یا به ربات گوگل امکان دسترسی به بخشهای کم ارزش سایت را دادهاید و یا صفحاتی که باید ایندکس شوند را از دسترس ربات گوگل خارج کردهاید. اگر نیاز به مطالعه بیشتر درباره فایل ربات دارید میتوانید به مقالهی «فایل ربات چیست؟ نحوه تست و نوشتن دستورات فایل ربات سایت» مراجعه کنید.
۵- تغییرات اساسی در ساختار لینکهای داخلی را بررسی کنید
تغییر ساختار لینکهای داخلی سایت اثر بزرگی بر عملکرد سئوی صفحات سایت دارد. مخصوصا اگر این تغییرات مربوط به لینکهای موجود در منوی اصلی سایت، صفحه اصلی سایت، فوتر یا سایدبار باشد. تغییر الگوی آدرسهای صفحات در بخشهای مختلف سایت هم جزو مواردی است که باعث نوسان شدید در رتبه صفحات در گوگل میشود.
عموما در زمانهای بازطراحی سایت و یا تغییر قالب سایت، ساختار لینکهای داخلی دچار تغییر شده و مسالهای است که باید به آن توجه کنید.
۶- تغییرات محتوایی در سایت را بررسی کنید
موتورهای جستجو نظیر گوگل از محتوای صفحه برای تعیین میزان مرتبط بودن صفحه (relevancy) با کلمات کلیدی جستجو شده استفاده میکنند و تغییرات محتوایی اثر قابل توجهی بر رتبه صفحات سایت دارد. برای بررسی اینکه آیا محتوای سایت تغییر کرده است سایت را با استفاده از ابزارهایی نظیر screaming frog کراول کنید و موارد زیر را بررسی کنید.
- تایتل صفحات چه تغییراتی داشته است؟ کوچکترین تغییر در تایتل صفحه به شدت بر رتبه شما اثر گذار خواهد بود.
- توضیحات متا چه تغییراتی داشته است؟ متادیسکریپشن یا توضیحات متا مستقیما بر رتبه صفحات اثر گذار نیستند اما تاثیر بزرگی روی نرخ کلیک (CTR) صفحات در گوگل دارند.
- ساختار محتوا و هدینگها چه تغییراتی داشته است؟ هدینگهای صفحه (h1, h2, h3 …h6) بر میزان مرتبط بودن صفحه با کلیدواژههای جستجو شده اثر گذار هستند.
- محتوای متنی صفحه چه تغییری کرده است؟ گوگل به شدت به محتوای بدنه صفحه برای تشخیص محتوای صفحه متکی است. اگر اخیرا محتوای یک صفحه را بروزرسانی کردهاید و دستری به نسخه قبلی ندارید میتوانید از سایت WayBack Machine برای بررسی نسخههای قدیمیتر صفحه در تاریخهای مختلف استفاده کنید.
در یوتیوب نردبان ببینید: آنالیز سئوی سایت و شناسایی مشکلات سایت با اسکریمینگ فراگ
مطالعه بیشتر: سئوی محتوا چیست؟ آموزش جامع بهبود رتبه محتوای متنی
۷- دسترسی ربات گوگل به سایت را چک کنید
ممکن است به دلایلی سرور شما اشتباها دسترسی ربات گوگل به سایت را بسته باشد. این مساله قبلا در هاستها و CDNهای ایرانی سابقه داشته است که دسترسی ربات گوگل یا بازدیدکنندگان با آی پی امریکا به سرور بسته شده باشد. به خاطر داشته باشید که فرایند خزش ربات گوگل از امریکا اتفاق میافتد و در صورت جلوگیری از دسترسی ربات گوگل در تنظیمات هاست، سرور یا شبکه توزیع محتوای شما، صفحات سایت شما از ایندکس گوگل حذف خواهند شد.
روشهای مختلفی برای تست این موضوع وجود دارد. شما میتوانید از یک وی پی ان با سرور آمریکا برای بازدید سایتتان استفاده کنید. قدم بعدی استفاده از ابزار url inspection tool گوگل سرچ کنسول و گرفتن لایو تست از صفحات مختلف است. اگر این فرایند با شکست مواجه شد ممکن است آی پی های گوگل در تنظیمات فایروال سرور هاست شما بلاک شده باشند. روش دیگر استفاده از rich result test گوگل است. اگر با وارد کردن آدرس صفحات سایت این ابزار دچار مشکل شد و نتیجه تست نمایش داده نشد، آی پی های گوگل بلاک شدهاند.
۸- تغییرات در SERP گوگل را تحلیل کنید
گوگل به منظور بهبود عملکرد موتور جستجوی خود دائما طراحی و چیدمان صفحه نتایج جستجو (SERP) را بروزرسانی میکند. تغییرات چیدمان و اضافه شدن المانهای جدید به صفحه نتایج جستجو تاثیر زیادی بر نرخ کلیک و تعداد کلیک دریافتی از گوگل میشود.
نمایش rich snippet و سایر المانها در صفحه نتایج جستجو بستگی به نیت کاربر (User intent) دارد و چیدمان صفحه نتایج جستجو برای کلمات کلیدی مختلف یکسان نیست. اگر گوگل اقدام به تغییر چیدمان سِرپ برای کلمات کلیدی مهم شما کرده است، باید با بررسی و تحلیل این تغییرات در مورد نحوه اثرگذاری این کلمات بر ترافیک ورودی از گوگل به جمع بندی برسید. گوگل هیچوقت مهربان نبوده است.
گوگل به فکر افزایش درآمد موتور جستجوی خود است و با تغییر چیدمان صفحات، اضافه کردن سرویسهای جدید و .. سعی در افزایش زمان سپری شده در موتور جستجوی خود دارد. نمونههای بسیاری از این تغییرات در سالهای اخیر وجود داشته که بسیاری از کسب و کارها را به ورشکستگی کشانده است. در زیر چند نمونه از این موارد ذکر شده است.
۹- وضعیت بک لینکهای سایت را بررسی کنید
بک لینک از مهمترین فاکتورهای رنکینگ سایت در گوگل است و از دست دادن آن تاثیر زیادی بر رتبه گوگل شما دارد. بررسی کنید که آيا بک لینکهایتان را از دست دادهاید. با استفاده از ابزارهایی نظیر Ahref، Semrush میتوانید بک لینکهای سایتتان را بررسی کنید و بفهمید کدام بک لینکها را از دست دادهاید. البته باید گفت همیشه مقداری تاخیر در جمع آوری و نمایش اطلاعات بروز بکلینکها در این ابزارها وجود دارد که باید آن را در نظر داشته باشید.
توصیه میکنیم دائما وضعیت بک لینکهای سایتتان را با استفاده از یکی از ابزارهای ذکر شده در بالا تحت نظر بگیرید تا در صورت از دست دادن بک لینک و دریافت بک لینک جدید مطلع شوید. نسخه رایگان ابزار ahref این امکان را به صورت محدود در اختیار شما قرار میدهد.
آیا بک لینکهای خوب را اشتباها Disavow کردید؟
افراد بسیاری با استفاده از ابزار disavow در گوگل سرچ کنسول اقدام به حذف بک لینکهایی میکنند که اسپم هستند و کیفیت پایینی دارند. اما در ۹۹ درصد مواقع نیازی به این کار ندارید. بک لینکهای اسپم دیگر تاثیری ندارند و از زمان معرفی ابزار disavow link گوگل سرچ کنسول در سال ۲۰۱۲ توانایی گوگل در شناسایی و بی اثر کردن این بک لینکها متحول شده است و شما نیازی به این کار ندارید.
تنها در صورتی که خرابکاری انجام شده و ماهانه ۱۰۰ هزار بک لینک در قسمت کامنتهای وبلاگها خریداری میکردید از این ابزار استفاده کنید. اما باز هم باید گفت حتی حذف این بک لینکها هم ممکن است به ضرر شما تمام شود و باید از این ابزار با دقت استفاده کنید.
۱۰- عملکرد سایت را با رقبایتان مقایسه کنید
رقابت در گوگل دائمی است. اگر رقبای شما سایت بهتری داشته باشند، تجربه کاربری بهتری برای مخاطبان بسازند و محتوای بهتری منتشر کنند، گوگل رفته رفته جایگاه شما در صفحه نتایج جستجو را در اختیار رقبایتان قرار خواهد داد.
اگرچه عملکرد بهتر رقبا دلیل افت ناگهانی رتبه سایت شما برای تعداد زیادی کلمه کلیدی نیست اما از دست دادن رتبه در کلمات کلیدی پربازدید باعث افت ترافیک سایت شما و کاهش درآمد شما خواهد شد.
اگر به این نتیجه رسیدید که رقبایتان جایگاه شما را تصاحب کردهاند پاسخ به این سوالات، به شما کمک خواهد کرد، ریشه افت رتبه را شناسایی کنید:
- آیا رقیب شما موفق به دریافت Featured snippet شده است؟
- آیا محتوای بهتری دارند؟
- آیا مدت زیادی است که محتوای سایت را بروز نکردهاید؟
- آیا بک لینکهای بیشتر و با کیفیت تری دارند؟
- آیا سرعت بارگذاری سایت آنها بیشتر است و به صورت کلی تجربه کاربری بهتری را میسازند؟
- آیا سایت شما پر است از تبلیغات و پاپ آپهای آزار دهنده؟
۱۱- نیت و رفتار کاربران در گوگل تغییر کرده است
گاهی اوقات ممکن است برداشت گوگل از نیت کاربر از جستجو (search intent) تغییر کند و جنس وبسایتهایی که نتایج جستجو نمایش داده میشود تغییر کند.
مثلا کلمه کلیدی «کت چرمی» را در نظر بگیرید. اگر شما در زمینه فروش پوشاک چرمی فعالیت دارید و قصد دارید برای این کلمه کلیدی رتبه بگیرید مشکل خواهید داشت. به این دلیل که کلمه کلیدی «کت چرمی» به فیلمی که در سال ۱۴۰۱ ساخته شد نیز ارجاع دارد. با معرفی این اثر سینمایی و تمایل کاربران به این کلمه کلیدی، گوگل به مرور زمان متوجه تغییر نیت کاربران شد و صفحه نتایج جستجوی گوگل برای کلمه کلیدی «کت چرمی» بیشتر مربوط به این فیلم است.
گوگل دایما در حال بررسی رفتار کاربران و بهبود نحوه نمایش نتایج است و با تغییر نیت کاربر، تغییرات لازم را در صفحه نتایج جستجو اعمال میکند.
۱۲- سایت شما از طرف گوگل جریمه شده است
اغلب مواقع در هنگام افت رنکینگ سایت، افراد تصور میکنند که سایت توسط گوگل جریمه (penalty) شده است. اکثرا این تصور اشتباه است. اگر همه موارد بالا را بررسی کردهاید و نتوانستید دلیل افت رتبه سایت را بیابید باید بررسی کنید که از طرف گوگل اقدام دستی (manual action) دریافت نکردهاید.
اقدام دستی گوگل (manual action) چیست؟ هنگامی که سایت شما توسط یکی از افراد بررسی کننده در گوگل بررسی شده و این فرد تشخیص دهد که یک صفحه یا صفحاتی از سایت شما با سیاستهای اسپم گوگل و خطوط مشی گوگل سازگار نیست، برای شما اقدام دستی (manual action) صادر میکند. manual action همان چیزی است که با عنوان گوگل پنالتی شناخته میشود.
هدف اقدامات دستی مبارزه با سایتهایی است که قصد دستکاری ایندکس گوگل را دارند و با تولید محتوای اسپم و بی کیفیت اقدام به جذب ترافیک از موتور جستجوی گوگل میکنند. دریافت manual action از گوگل عواقب ناگواری دارد و ممکن است بخشی از سایت یا کل سایت شما از موتور جستجوی گوگل حذف شود.
برای بررسی اینکه سایت شما توسط گوگل پنالتی شده است باید به سرچ کنسول بروید و قسمت Security & Manual Actions > Manual Actions
را چک کنید. اطلاعیههای گوگل درباره جریمه سایت در این قسمت نمایش داده میشود.
همانطور که گفتیم جریمه توسط گوگل عواقب متفاوتی دارد. پس باید در ابتدا میزان ضربه و خروجی جریمه توسط گوگل را بررسی کنید.
آیا صفحات سایت شما هنوز ایندکس هستند؟
جریمههای دستی در فرم های مختلف ظاهر میشوند و ممکن است باعث حذف همه صفحات سایت شما از ایندکس گوگل شود. شما میتوانید با استفاده از دستور site:
بررسی کنید که آیا صفحات سایت شما هنوز ایندکس هستند. در زیر یک مثال از دستور site:
را میبینید.
روش دقیتر بررسی استفاده از گزارش index صفحات در گوگل سرچ کنسول است. اگر صفحات سایت هنوز ایندکس هستند خبر خوبی است. در برخی جریمهها سایت شما فقط برای کلمات کلیدی برندتان نمایش داده میشود.
۱۳- سایت شما هک شده یا مشکل امنیتی داشته است
استفاده از افزونهها و قالبهای نال شده و یا کدهای مخرب در سایت شما امکان هک شدن سایت را افزایش میدهد. هکرها با به کنترل گرفتن وبسایت شما اقدام به تغییر محتوای صفحات سایتتان کرده و مطالب و لینکهای اسپم در سایت شما قرار میدهند. این اتفاق برای رنکینگ سایت شما در گوگل بسیار خطرناک است. به همین دلیل باید همواره وضعیت سایت خود را چک کنید و از امنیت سایتتان اطمینان حاصل کنید.
گوگل وبسایتها را از نظر فعالیتها و کدهای مخرب اسکن میکند. اگر گوگل متوجه هک شدن سایت شما شود، این مساله را از طریق گوگل سرچ کنسول به اطلاعتان میرساند. برای این منظور به گوگل سرچ کنسول رفته و از مسیر Security & Manual Actions > Security Issues
این موضوع را بررسی کنید.
۱۴- آخرین وضعیت آپدیتهای گوگل را بررسی کنید
بروزرسانیهای الگوریتم گوگل از متداولترین دلایل افت رتبه شدید سایت در موتور جستجوی گوگل است. گوگل با انتشار بروزرسانیهای مستمر تلاش دارد تا به محتواهایی که ارزش بیشتری برای کاربران دارند اولویت بیشتری بدهد و از نمایش محتواهای بی کیفیت و گمراه کننده در صفحه نتایج موتور جستجویش جلوگیری کند.
طبق آمار Search Engine Land گوگل در سال ۲۰۲۲ تقریبا 4725 مرتبه الگوریتم سرچ خود را تغییر داد. اما در این بین برخی الگوریتمهای گوگل تاثیر و اهمیت بیشتری دارند و به همین دلیل گوگل بصورت رسمی اقدام به انتشار اطلاعیههایی در باره زمان شروع انتشار بروزرسانی، تاثیر هر بروزرسانی و زمان اتمام انتشار بروزرسانیهای مهم میکند.
برای بررسی زمان انتشار بروزرسانیهای مختلف گوگل میتوانید به صفحه داشبورد وضعیت سرچ گوگل مراجعه کنید و از زمان انتشار بروزرسانیهای مختلف، زمان پایان و بروزرسانیهایی که همچنان در حال انتشار هستند با خبر شوید.
با مراجعه به داشبورد وضعیت سرچ گوگل میتوانید روی هریک از بروزرسانیها کلیک کرده و از اینکه انتشار بروزرسانی به اتمام رسیده یا همچنان در حال انتشار است با خبر شوید. این صفحه به شما کمک میکند بفهمید افت رتبه سایت شما همزمان با انتشار کدامیک از بروزرسانیها بوده است.
به خاطر داشته باشید سقوط رتبه در گوگل بدلیل آپدیتهای الگوریتم گوگل اغلب آنی نیست و به مرور رتبه صفحات کاهش پیدا خواهند کرد. دلیل تغییرات آهسته ناشی از آپدیتهای گوگل این است که گوگل باید حجم عظیمی از مجموعه دادهها را پردازش کرده و پس از انجام محاسبات تغییرات را اعمال کند.
همانطور که گفتیم گوگل برای همه بروزرسانیها اطلاع رسانی نمیکند. ابزارهای دیگری نظیر Semrush Sensor و Similarweb برای بررسی میزان شدت نوسانات رتبه در الگوریتم گوگل وجود دارد که میتواند شما را از میزان شدت تغییرات و نوسانات در صفحات نتایج جستجوی گوگل در روزهای گذشته با خبر سازد.
15- ورودی گوگل برای جستجوهای نام برندتان را بررسی کنید
در بسیاری از سایتها بخش اعظم ترافیک ناشی از جستجوهای مرتبط با نام برند است. اگر تعداد جستجوهای برند شما کاهش داشته است، افت رتبه سایت شما دلیل سئویی ندارد و مساله بیشتر مربوط به روابط عمومی است.. اگر تعداد جستجوهای نام برند شما کاهشی نبوده اما تعداد کلیک کم شده است، ممکن است رقبا برای نام برند شما از گوگل ادز استفاده کرده باشند.
گوگل سرچ کنسول به شما کمک میکند تا به سادگی تعداد دفعات نمایش و تعداد کلیک را بسنجید.در مثال زیر یک نمونه فیلتر برای بررسی ترافیک ورودی از نام برند گروه دیجیتال نردبان ارایه شده است:
اگر تعداد جستحوها و کلیکهای نم برند شما کاهش داشته است اما سایر کلید واژههای غیر برند کاهشی نبودهاند، شما یک مشکل روابط عمومی دارید. ممکن است بدلیل یک رسوایی در شبکههای اجتماعی یا یک گزارش خبری منفی درباره برند شما علاقه کاربران به برند شما کاهش پیدا کرده باشد. برای حل این مشکل میتوانید از متخصصان روابط عمومی کمک بگیرید.
جمع بندی
افت رتبه سایت در گوگل اتفاقی طبیعی است و قرار نیست وبسایت شما همواره در حال صعود در گوگل باشد. اگر دچار افت رتبه در گوگل شدهاید بهتر است خونسردی خود را حفظ کنید و با دقت به تحقیق و ریشه یابی دلایل افت رتبه بپردازید. استفاده از ابزارهای مونیتورینگ سئو نظیر Ahref به شما کمک میکند تا قبل از کاهش رتبه از بروز مشکلات مختلف نظیر از دست دادن بک لینکها، مشکلات فنی و محتوایی با خبر شوید.
همچنین کمک گرفتن از یک مشاور سئو با تجربه، به شما در تشخیص سریعتر دلایل افت رتبه و بازپس گیری سریعتر رتبه در گوگل کمک خواهد کرد. یک مشاور سئو حرفهای تجربه مواجهه با افت رتبه گوگل را دارد و از تصمیم گیری عجولانه و اشتباهات خسارت بار جلوگیری میکند. اگر در کشف دلایل کاهش رتبه سایتتان در گوگل مشکل دارید میتوانید از خدمات مشاوره سئوی نردبان استفاده کنید.