سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو به معنی بهینهسازی وبسایتها برای بهتر دیده شدن در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل است و یکی از مهمترین شاخههای دیجیتال مارکتینگ است. سئو به عنوان یک شغل روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند و داشتن مهارتهای سئو برای بسیاری از موقعیتهای شغلی ضروری است.
اگر علاقهمند به شغل کارشناس سئو (SEO Specialist) هستید و دوست دارید درباره پیشنیازهای این شغل از نظر تحصیلاتی و مهارتی بیشتر بدانید یا اگر کارفرما هستید و قصد استخدام کارشناس سئو دارید و نیاز به راهنمایی دارید، این مقاله برای شما نوشته شده است. در این نوشته ابتدا خواهیم گفت کارشناس سئو کیست؟ وظایف کارشناس سئو را بررسی خواهیم کرد و در مورد مسیر شغلی، بازار کار سئو، موقعیتهای رشد شغلی در حوزه سئو و درآمد سئوکاران صحبت خواهیم کرد.
شغل کارشناس سئو چیست؟
کارشناس سئو (به انگلیسی SEO Specialist) که با عناوینی نظیر متخصص سئو و سئوکار نیز شناخته میشود یکی از مشاغل حوزه دیجیتال مارکتینگ است و شغلی است که در آن وظیفه فرد انجام اقداماتی است که باعث بیشتر دیده شدن سایت در صفحه نتایج جستجوی گوگل میشود و حاصل آن بازدید بیشتر سایت، افزایش فروش و برندسازی است.
کارشناس سئو چه وظایفی دارد؟
وظایف سئوکار بستگی به نوع قرارداد (تمام وقت، پاره وقت و دورکاری …) متغیر است. وظایف کارشناس سئو به صورت کلی شامل موارد زیر است:
- تحقیق کلمات کلیدی و فهمیدن اینکه کاربران از چه کلمات کلیدی در موتورهای جستجو برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات و محصولات سایت استفاده میکنند
- بررسی معماری و ساختار سایت با هدف بهبود کاربرد پذیری سایت، تجربه کاربری و مواردی نظیر وضعیت خزش سایت و موارد سئوی داخلی
- بهینه سازی محتوا و اطمینان حاصل کردن از اینکه محتوای سایت برای کاربران مفید بوده و اطلاعات مرتبط و کمک کننده را در اختیارشان قرار میدهد. بهینه سازی محتوا میتواند شامل تولید محتوای جدید، ویرایش محتواهای قبلی و بهینه سازی سئوی داخلی (On Page SEO) و مواردی نظیر نوشتن عنوان صفحه و توضیحات متا باشد.
- سئوی فنی (تکنیکال) و مجموعه اقداماتی که فرایند دیده شدن و ایندکس شدن صفحات را برای موتورهای جستجو تسهیل میکند. مواردی نظیر افزایش سرعت سایت، سازگاری با موبایل و اصلاح لینکهای خراب در صفحات سایت از اقدامات مربوط به حوزه سئوی تکنیکال است.
- لینک سازی و ایجاد لینکهای با کیفیت در سایتهای دیگر از وظایف کارشناسان سئو است. این به این دلیل است که وجود تعداد بیشتری از لینک در سایتهای دیگر باعث اعتماد بیشتر موتورهای جستجو به سایت میشود.
- تحلیل وضعیت سایت و تنظیم گزارشات جامع تا میزان اثربخشی اقدامات در سایت را با سنجههایی نظیر تعداد کلیک ارگانیک، CTR، نرخ پرش و … به کارفرمایان اعلام کنند.
- مطالعه درباره آخرین تغییرات در موتورهای جستجو نظیر گوگل به منظور اطمینان از اینکه وضعیت سایت با آخرین تغییرات گوگل همخوانی دارد.
در تصویر پایین دو نمونه آگهی استخدام کارشناس سئو همراه با وظایف و پیش نیازهایشان نمایش داده شده است:
مزایای شغل سئو چیست؟
اگر به شغلی علاقه دارید که ترکیبی از بازاریابی، تحلیل داده، تولید محتوا و تکنولوژی باشد، سئو میتواند گزینهی مناسبی برایتان باشد. شغل سئو افرادی را به خود جذب میکند که علاوه بر این که از خلاقیت و تحلیل لذت میبرند، دوست دارند که دائما توسط مشکلات و مسائل جدید به چالش کشیده شوند.
کارشناس سئو یک شغل با موقعیتهای شغلی فراوان و درآمد خوب است و بازار کار خوبی دارد. طبق تحقیقات BrightEdge، پنجاه و سه درصد از ترافیک تمام سایتها از موتورهای جستجو میآید و بیش از ۷۰ درصد از بازاریابان آنلاین اعتقاد دارند که از نظر میزان تولید سرنخهای فروش، سئو از تبلیغات کلیکی بهتر است. به همین دلیل موقعیتهای شغلی فراوانی در دسترس کارشناسان سئو است.
یکی از بهترین جنبههای کار کردن در حوزه سئو، فراهم بودن موقعیت برای رشد و توسعه شغلی است. موفقترین متخصصان سئو کسانی هستند که خودشان را با پیشرفتهای این حوزه و مهارتهای جدید در آن بهروز نگه میدارند. در سئو همیشه مسائل جدیدی برای کشف، تکنیکهایی برای فراگیری و راههای خلاقانهای مانند بهینهسازی محتوا و بهبود جنبههای تکنیکال سایت پیش پای سئوکار قرار دارد.
مهارتهای لازم برای یک متخصص سئو چست؟
مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به یک کارشناس سئوی موفق را میتوان به دو دسته مهارتهای ضروری و مهارتهای نرم (Soft Skills) تقسیم کرد:
- مهارتهای ضروری:
- آشنایی با نحوه عملکرد صفحات وب و مفاهیم HTML، CSS و JavaScript
- آشنایی با سیستم مدیریت محتوای وردپرس و نصب افزونههای مختلف
- توانایی استفاده از ابزارهای تحلیل وب نظیر: گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول
- تسلط بر مفاهیم پایه سئو (تحقیق کلمات کلیدی، سئوی آن پیج، تکنیکال سئو و سئوی آف پیج و …)
- توانایی تحقیق و تولید محتوای باکیفیت و بهینهسازی آن برای موتورهای جستجو. تسلط بر زبان انگلیسی و امکان استفاده از منابع انگلیسی یک مزیت است.
- مهارتهای نرم:
- خلاقیت و حل مسئله: توانایی پیدا کردن راهحلهای جدید در هنگام مواجهه با چالشهای مختلف
- تفکر انتقادی: توانایی تحلیل دادههای مختلف در ابزارهای مختلف و تنظیم استراتژی سئو بر اساس این دادهها
- مهارتهای ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط موثر با سایر افراد تیم، همکاران و مدیران و بیان مفاهیم سئو به زبان ساده
- روحیه کار تیمی: توانایی همکاری با تولیدکنندگان محتوا، برنامه نویسان و سایر اعضای تیم مارکتینگ، شنیدن دیدگاههای مختلف از سایر اعضای تیم و همکاری با سایرین برای کسب نتیجه بهینه
- مدیریت زمان و پروژه: پیشبرد پروژه در فازهای مختلف، از بررسی اولیه تا گزارش نهایی.
درآمد کارشناس سئو چقدر است؟
درآمد سئوکارها بستگی به سطح تجربه، مقیاس شرکتی که در آن کار میکنند، حوزه فعالیت کسب و کار و امکان دورکاری دارد. بر اساس گزارش تریبون در سال ۱۴۰۳ درآمد کارشناسان سئو بین ۷ میلیون تا بیش از ۴۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ متغیر است.
چگونه سئوکار شویم؟
مهارت سئو رشته دانشگاهی خاصی ندارد. البته داشتن مدرک دانشگاهی در رشته هایی نظیر مدیریت، بازرگانی و علوم کامپیوتر مزیت محسوب میشود. برای سئوکار شدن باید خودتان به یادگیری مهارتهای سئو بپردازید و آموختههایتان را تمرین کنید. بسیاری از کارشناسان سئوی حرفهای خودشان با خودخوانی، کسب تجربه عملی و سعی و خطا به این جایگاه رسیدند.
مهمترین قدمهای تبدیل شدن به یک متخصص سئو (سئوکار) به شرح زیر است:
۱- مفهوم سئو را درک کنید
SEO چیست؟ سئو یعنی اقداماتی که باعث بیشتر دیده شدن سایت در موتورهای جستجو میشود. سئو نیازهای کاربران را با ایجاد تجربه بهتر و تولید محتوای با کیفیت ارضا میکند.
سه شاخه اصلی سئو به شرح زیر است:
- سئوی داخلی یا سئوی آن پیج (On-page SEO): شامل عناصری نظیر عنوان صفحه، متادیسکریپشن، هدینگها، Alt txt و استفاده از کلمات کلیدی مناسب است.
- سئوی خارجی یا سئوی آف پیج (Off-page SEO): شامل فاکتورهای خارج از سایت نظیر لینک سازی، بازاریابی شبکههای اجتماعی به منظور افزایش اعتبار سایت است.
- سئوی تکنیکال یا سئوی فنی (Technical SEO): شامل اقداماتی نظیر بهبود سرعت سایت، سازگاری با موبایل و استفاده از اسکیمای مناسب است.
۲- مطالعه مجلات اینترنتی معتبر درباره سئو
برای مطالعه و یادگیری مفاهیم پایه سئو میتوانید به وبلاگ نردبان سر بزنید. ما در وبلاگ نردبان سعی کردیم با گردآوری مطالب از بروزترین منابع انگلیسی، مجموعه کامل مقالات درباره مفاهیم پایه سئو را گردآوری کنیم.
سئو یک حوزه پویاست و باید با مطالعه وبلاگها و مجلات اینترنتی معتبر در زمینه سئو، دانش خود در این زمینه را بروز نگه دارید. اگر توانایی مطالعه به زبان انگلیسی را دارید، توصیه ما مطالعه مجلات معتبر انگلیسی در زمینه سئو است. در ادامه برخی از مهمترین منابع یادگیری سئو به زبان انگلیسی را ذکر کردیم:
- Search Engine Journal: این سایت موضوعات مختلف در زمینه بازاریابی موتورهای جستجو، تبلیغات گوگل و شبکههای اجتماعی و بازاریابی محتوا را پوشش میدهد.
- Yoast SEO: یوست سئو یکی از مهمترین افزونههای سئوی وردپرس است و در وبلاگ یوست سئو مقالات متعددی در زمینه سئو مخصوصا سئوی سایتهای وردپرسی وجود دارد.
- Search Engine Land: این سایت به ارائه آخرین اخبار و آخرین آپدیتها در زمینه سئو، موتورهای جستجو و دیجیتال مارکتینگ میپردازد.
- SEMRUSH: سمراش یکی از بهترین ابزارهای سئو است و وبلاگ آنها مجموعهای غنی از مقالات آموزشی درباره مفاهیم مختلف سئو گرد هم آورده است.
توصیه دیگر ما مشترک شدن در خبرنامههای ایمیلی این وبسایتهاست تا آخرین اخبار مهم و مقالات بروزرسانی شده را در اینباکستان دریافت کنید. یکی از بهترین خبرنامههای ایمیلی در زمینه سئو خبرنامه SEOFOMO است که توسط Aleyda Solis یکی از اینفلوئنسرهای سئو به صورت دو هفته یکبار ارسال میشود.
۳- در یک دوره آموزش سئو ثبت نام کنید
ثبت نام در یک دوره آموزش سئو یکی دیگر از روشهایی است که به سرعت میتوانید مفاهیم پایه سئو را یاد بگیرید. بهتر است دوره سئویی که انتخاب میکنید به صورت عملی باشد تا بتوانید مفاهیم آموخته شده را به شکل عملی به کار ببندید و تجربه عملی کسب کنید.
نکاتی برای آموزش سئو:
- با سایر همکاران و افراد معروف در حوزه سئو در لینکدین شبکهسازی کنید تا با نظرات آنها درباره آخرین ترندها و تکنیکهای سئو آشنا شوید.
- با شرکت در وبینارهای مربوط به سئو و کنفرانسهای مختلف دانش خود را بروز نگه دارید. ناگفته نماند رویدادهای زیادی در حوزه سئو و بازاریابی دیجیتال برگزار میشود که متاسفانه بسیاری از آنها با هدف کسب درآمد و برندسازی برگزار میشوند و بهتر است درباره رویدادی که قصد حضور در آن را دارید تحقیق کنید.
- بهتر است مهارتهای آموخته شده را با کار کردن روی سایت خودتان یا انجام کار داوطلبانه در پروژههای مختلف تمرین کنید.
- در گروههای مجازی مربوط به سئو عضو شوید، دانشتان را به اشتراک بگذارید و با سوال پرسیدن چیزهای جدید یاد بگیرید.
۴- مهارتهایتان را به صورت عملی پیاده کنید
صرف هزاران ساعت زمان برای شرکت در دورههای سئو، مطالعه مقالات آموزشی و شرکت در رویدادهای مختلف از شما متخصص سئو نمیسازد. بهترین روش برای یادگیری سئو انجام آن است. بسیاری از کارشناسان حرفهای سئو و باسابقه، با کارکردن روی سایت خودشان یا دوستانشان سئو را یاد گرفتند.
کارکردن روی یک سایت به شما کمک میکند تا رزومه خود را تقویت کنید و نمونه کار داشته باشید و مهارتهای سئویتان را به کارفرمایان آینده نمایش دهید. همچنین اجرای فرایند سئو روی یک سایت به شما امکان آزمایش استراتژیها و تاکتیکهای جدید را میدهد.
اگرچه برای دیدن نتایج سئو نیاز به زمان (تقریبا ۶ الی ۱۲ ماه) است، نظارت بر نتایج حاصل شده در طول زمان کمک میکند بهتر بفهمید چه چیزهایی روی یک سایت جواب میدهد و چه چیزهایی کار نمیکند. این موضوع به شما در درک عمیقتر مفاهیم سئو و طراحی استراتژی سئو کمک میکند.
تبدیل شدن به یک سئوکار خوب یک فرایند مستمر است و پیش نیاز آن مهارت فنی، تجربه عملی و توانایی حل مسائل با روشهای خلاقانه است. با سخت کوشی، جدیت و میل به یادگیری هرکسی میتواند به یک کارشناس سئو تبدیل بشود.
شناخت عناوین شغلی در حوزه سئو
سئوکارها با کسب تجربه و فراگیری مهارتهای جدید، میتوانند نقشهای جدید با مسئولیت، تاثیر و پیچیدگی بیشتر را در اختیار بگیرند. به طور کلی میتوان 3 سطح شغلی برای سئو در نظر گرفت:
1. کارشناس سئو: سطح ابتدایی (1 تا 3 سال)
موقعیتهای شغلی در سطح ابتدایی سئو شامل نقشهایی مانند کارشناس سئو و تولید محتوا هستند که در آن تمرکز فرد بر روی اجرای وظایفی زیر نظر یک تیم یا شخص باتجربه است. وظایف اصلی در این سطح شغلی موارد زیر هستند:
- بهینهسازی آن-پیج: بهینهسازی مواردی مانند برچسبهای عنوان، توضیحات متا، سرفصلها و متون جایگزین تصاویر.
- تولید محتوا: نوشتن مطالبی بر اساس کلمات کلیدی منتخب و نوشتن متون به کار رفته در سایت.
- تحقیق کلمات کلیدی: استفاده از ابزارهای مختلف برای تحلیل دادههای جستجو، رقبا و ترندها.
- ارتباط برای لینکسازی: تحقیق برای یافتن موقعیتهای لینکسازی و ارتباط با وبسایتهای دیگر.
- تهیه گزارش: جمعآوری گزارشهای تحلیلی درباره فعالیتهای سئو و ارائه اطلاعات.
مهارتهای کلیدی برای انجام درست وظایف به عنوان سئوکار سطح ابتدایی شامل مواردی چون مهارت نوشتن مطالب، توجه به جزئیات، تسلط بر ابزارهای مرتبط، تفکر خلاقانه و مدیریت پروژه ابتدایی هستند.
2. کارشناس ارشد سئو: سطح متوسط (3 تا 5 سال)
این سطح شامل نقشهایی مانند کارشناس ارشد سئو و مدیر بازاریابی محتوا میشود. عناوین انگلیسی در این سطح SEO Expert، Senior SEO Specialist است و به طور طبیعی، در این سطح سئوکارها مسئولیتهای بیشتری دارند که به شرح زیر است:
- راهبری پروژه سئو: اجرای استراتژی، تعامل با ذینفعان پروژه و مدیریت زمانبندیها.
- بهینهسازی معماری سایت: بهبود ساختار لینکهای داخلی و مسیریابی در سایت.
- بهبود تجربه کاربری: ارائه پیشنهادهایی برای بهبود تجربه کاربری سایت بر اساس دادههای رفتار کاربران.
- اجرای بازرسی فنی: اجرای بازرسی از سلامت سایت برای شناسایی مشکلات.
- دنبال کردن ترندهای حوزه فعالیت سایت: تحقیق در زمینههای جدید مانند جستجوی صوتی و فراهم کردن گزارشها و پیشنهادهایی برای استفاده از موقعیتهای جدید.
مهارتهای ضروری در این سطح مواردی مانند تفکر استراتژیک، تواناییهای فنی، مدیریت بودجه، مهارتهای تحلیلی، قابلیتهای راهبری و مدیریت مشتریان هستند.
3. مدیر سئو: سطح پیشرفته (بیش از 5 سال)
موقعیتهای سطح بالاتر مانند مدیر سئو و استراتژیست سئو (SEO Manager) و مشاور سئو (SEO Consultant) و راهبر سئو (SEO Lead) هستند که در آن شخص موظف است استراتژی و دورنمای اهداف پروژه را ترسیم و بر اجرای صحیح آن نظارت کند. تمرکز سئوکار در این سطح بیشتر روی اهداف بلندمدت، راهبری سازمان و تاثیر بر مدیریت کل شرکت بر اساس دادههای جستجو و ترندهاست. وظایف این افراد شامل چنین مواردی است:
- توسعه و رهگیری نقشه راه سئو
- تنظیم سیاستها و راهکارها
- تشکیل تیم و راهنمایی و مدیریت آنها
- پیشبینی و کنترل بودجه سازمان
- ارائه گزارش پیشرفت سئو به ذینفعان
- شناسایی موقعیتهای جذب درآمد از طریق سئو
برای رسیدن به نقشهای سئوی سطح بالا، متقاضیان باید بتوانند تواناییهای استراتژیک، تجربهی مدیریتی، دانش نظارت بر بودجه، مهارتهای راهبری و تحلیل و درک دادههای پیچیدهی جستجو را کسب کنند.
دورنمای رشد شغلی برای یک متخصص سئو
متخصصان سئو علاوه بر امکان کار کردن در آژانسهای بازاریابی دیجیتال، امکان کار به عنوان کارشناس سئو در یک شرکت بزرگ و یا حتی مشاور مستقل سئو را هم دارند. بعضی از سئوکارها حتی میتوانند تخصصشان در تحلیل را به دیگر زمینههای بازاریابی مانند مدیریت پروژه ببرند. ماهیت چندبعدی سئو به متخصصان سئو اجازه میدهد که تواناییهایشان را در طول دوره شغلیشان گسترش دهند.
در عین حال که سئو نیاز به یادگیری دائمی دارد، میتواند حوزهای جذاب و درآمدزا برای کار کردن باشد. امروزه شرکتها نقش حیاتی سئو در جذب ترافیک ارگانیک، سرنخهای فروش و در نهایت فروش بیشتر را به خوبی درک میکنند که این به معنی رشد مستمر و تخصصهای جدید در این حوزه است. این حوزههای در حال رشد، از هوش مصنوعی، علم دادهها و ابزارهای دیگر برای بهبود سایتها و دیده شدن بیشتر بهره میگیرند.
در حالی که تمرکز بر سئو به عنوان یک شغل میتواند مسیر پردرآمدی باشد، بسیاری از متخصصان این حوزه، تواناییهایشان را در طول زمان به جنبههای بزرگتری از بازاریابی گسترش میدهند.
بعضی از مهارتهایی که یک سئوکار کسب میکند، مانند تحلیل داده محور، تحقیق و خلاقیت را میتوان به دیگر زمینههای بازاریابی دیجیتال انتقال و تعمیم داد. سئوکارها معمولا ارتباط نزدیکی هم با بازاریابی محتوا، تبلیغات کلیکی، تحلیل وب، UI/UX و غیره دارند.
در زیر برخی از زمینههای کاریای که سئوکارها میتوانند به آنها ورود کنند را بررسی میکنیم:
- بازاریابی محتوا: استفاده از تخصص در زمینه نوشتن، برای تولید محتوای با کیفیت برای بلاگ، راهنماها و محتوای تعاملی که باعث جذب مخاطبان میشود.
- تبلیغات کلیکی: بهکارگیری مهارت تحلیل کلیدواژههای با ارزش، نیت کاربر و تکنیکهای بهینهسازی برای مدیریت تبلیغات کلیکی و کمپینهای فروش.
- طراحی UI/UX: اعمال بهبودهایی در زمینه تجربه کاربری به کمک تحلیل الگوهای رفتار کاربران.
- بازاریابی شبکههای اجتماعی: استفاده از کلمات کلیدی و توانایی تحلیل جستجوها برای تولید محتوای هدفمند در شبکههای اجتماعی و تبلیغات.
توسعهی مهارتهایتان مزایایی به دنبال دارد از جمله:
- تبدیل شدن به یک متخصص بازاریابی که در حوزههای گستردهای کارایی دارد
- درک بهتر از اینکه سئو چگونه به اهداف کلی کسب و کار مرتبط است
- کسب دیدگاه دقیق از استراتژیهای بازاریابی
- خلق ارزش به عنوان مدیر بازاریابی، استراتژیست و نوآور
به خاطر داشته باشید که دنیای بازاریابی بسیار وسیع است و متخصصان سئو میتوانند از تواناییهایشان برای رشد و ترقی در این دنیا بهره ببرند. مجموعهای از مهارتهای گسترده در زمینه سئو و بازاریابی باعث میشود که حتی با ایجاد تحولات گسترده در بازاریابی، شما همچنان مفید و با ارزش باقی بمانید.
انواع محیطهای کاری برای کارشناسان سئو
متخصصان سئو این امکان را دارند که در شرایط و محیطهای متفاوتی کار کنند. از کار کردن در آژانسهای بازاریابی تا کار به عنوان متخصص سئو در یک شرکت و یا کار مستقل به عنوان مشاور سئو. درک تفاوتهای هرکدام در زمینه فشار کار، تنوع پروژهها و موقعیتهای پیشرفت شغلی میتواند به سئوکار کمک کند تا بهترین گزینه را با توجه به مجموعه مهارتها و سلایقش انتخاب کند.
۱- سئوی فریلنسری (مستقل)
فریلنسری انعطاف پذیری زیادی در برنامهریزی و انتخاب پروژهها به سئوکار میدهد. با افزایش نیاز به متخصصان سئو، امروزه درآمد خوبی میتوان از این طریق کسب کرد. با این وجود، مستقل کار کردن شامل کارهایی از جمله مدیریت درخواستهای مشتریان، جنبههای مختلف پروژه، پرداختها و مالیات و همچنین بازاریابی شخصی است.
۲- استخدام به عنوان کارشناس سئو
سئوکارهایی که برای یک شرکت کار میکنند، از ثبات شغلی، مزایای سازمانی و ارتباط نزدیک با دیگر اعضای تیم و اهداف شرکت بهره میبرند. همچنین این فرصت را در اختیار دارند تا تخصصهایشان در حوزهی فعالیت شرکت را تقویت کنند. با این حال، مدیریت سئو برای فقط یک شرکت این ایراد را دارد که گزینههای پیشرفت در حوزههای دیگر از دست میرود.
۳- استخدام در یک آژانس سئو
کار کردن در یک آژانس تخصصی سئو، محیط فعال آن و تجربه کار روی وبسایتهای مختلف باعث میشود تجربه و دانش خوبی را در حوزههای مختلف و در طول کار روی پروژههای مختلف کسب کنید. با این وجود، کار کردن در چنین محیطی میتواند شامل برنامههای فشرده و ددلاینهای متوالی و همچنین ساعتهای کاری بیشتر در زمانهای اضطراری باشد.
ارتقا و رشد شغلی
با تحولاتی که به صورت مستمر در الگوریتمهای جستجو و راهکارهای صحیح سئو رخ میدهد، یادگیری مداوم جدیدترین متدها و تکنیکها برای رسیدن به موفقیت ضروری است. افراد حرفهای در این حوزه، باید سعی کنند همیشه تواناییهای فنی، تولید محتوا و مهارتهای نرم خود را تقویت کنند.
بهروز ماندن در سئو
برای کسب موفقیت در سئو، بهروز شدن همسو با آپدیتهای الگوریتم گوگل حیاتی است. بنابراین این کارها باید به طور مستمر انجام شوند:
- دنبال کردن متخصصان با تجربه در لینکدین و اجرای نکات و محتوای آنها
- عضو شدن در خبرنامههای تخصصی مرتبط
- مطالعه وبلاگ مراجع معتبر سئو
- شرکت در کنفرانسها، وبینارها و ایونتهای سئو
- عضویت در گروهها و فرومهای حوزه سئو
آینده شغلی سئوکارها
آیندهی سئو و فعالین این حوزه با ورود تکنولوژیهایی مانند هوش مصنوعی، جستجوی صوتی، واقعیت افزوده و اتوماسیون مدرن، روز به روز جذابتر میشود. این ترندهای روز، نسل بعدی استراتژیهای سئو را شکل خواهند داد و باعث به وجود آمدن موقعیتهای جدیدی برای کسب و کار میشوند. موقعیتهایی مانند:
- سئوی مکالمه: بهینهسازی برای سیستمهایی که از جستجوی صوتی و دستیار مجازی برای سرویسدهی استفاده میکنند.
- سئوی دیداری: از آنجا که کاربران هر روز بیشتر از قبل به پلتفرمهای ویدئویی رو میآورند، بهینهسازی تصاویر و ویدئوها از طریق اطلاعات متا، کپشنها و متون زیرنویس به نحوی که بیشتر مورد نمایش قرار بگیرند، اهمیت فوقالعادهای پیدا میکند.
- شخصیسازی: فراهم نمودن تجربه شخصیسازی شده برای کاربران، بر اساس علایق آنها و موضوع مورد جستجو.
- اتوماسیون: استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای توسعه دامنه کمپینها و رسیدن به لایههای عمیقتری از دید بازاریابی.
- مهارتهای خاص یک پلتفرم: بهینهسازی محتوا برای الگوریتم یک پلتفرم خاص. مثلا یک اپلیکیشن موبایل، یا یک شبکه اجتماعی بهخصوص
با جا افتادن این مهارتها و تواناییها، متخصصان سئو موقعیتهای فوقالعادهای برای خلق ارزش پیدا خواهند کرد. برای رسیدن به این هدف، سئوکارها باید تحقیق کنند که چگونه میتوانند مهارتهایشان را در مدل کسب و کار مورد نظرشان و مخاطبان آن پیاده کنند. برای این کار باید آزمایشهایی برای تشخیص ارزشهای بالقوه انجام داده و با اولویتبندی و اعمال جدیدترین متدهای بهینهسازی، معیارهایی برای سنجش میزان اثرگذاری اقداماتشان تعیین کنند.
حرکت بر روی لبه تکنولوژی به سئوکارهای آیندهنگر این امکان را میدهد تا خودشان را به عنوان پیشروهای حوزه بازاریابی معرفی کنند. همچنین میتوانند با بهرهگیری از مجموعه مهارتهایشان، استراتژیهای هوشمندانهای برای استفاده حداکثری از پتانسیلهای موجود و جذب کاربران به کار بگیرند.
جمع بندی
تا زمانی که کسب و کارها برای ایجاد سرنخهای فروش به ترافیک ارگانیک برای ایجاد سرنخهای فروش وابسته هستند، تقاضا برای کارشناسان سئو زیاد است. کار در حوزه سئو درآمد قابل قبولی دارد و امکان توسعه شغلی را در اختیار شما قرار میدهد.
از مقالات سئو و دورههای سئو و منابع آموزشی مختلف برای یادگیری مفاهیم مختلف نظیر کیورد ریسرچ، بازرسی فنی سایت، نحوه دریافت بک لینک و سایر مهارتهای ضروری استفاده کنید تا به یک متخصص سئو ماهر تبدیل شوید.