سئو خارجی چیست؟ آموزش سئو آف پیچ (Off-page SEO)

سئو خارجی چیست؟

سئوی خارجی یکی از بخش‌های مهم در بهبود سئوی سایت است که کمتر به آن پرداخته می‌شود و در خارج از مرزهای سایت اتفاق می‌افتد. برخلاف سئوی داخلی (On-Page SEO) که تنها به بهینه سازی محتوا و ساختار در داخل سایت می‌پردازد، سئوی خارجی یا سئوی آف پیج انجام اقداماتی خارج از سایت و تلاش برای بالابردن اعتبار، مقبولیت و اعتماد به سایت است. مهمترین تکنیک‌های سئوی آف پیج شامل اقداماتی نظیر لینک سازی، شبکه‌های اجتماعی و اینفلوئنسر مارکتینگ، برند منشن و … است.

طبق آمار ۹۵ درصد از همه صفحات آنلاین هیچ بک لینکی ندارند. این آمار بیانگر ماهیت رقابتی لینکسازی و اهمیت ساخت بک لینک‌های با کیفیت برای بهبود رتبه در موتورهای جستجو مثل گوگل است. با یادگیری اصول سئوی خارجی کسب وکارها می‌توانند رتبه سایتشان را در گوگل افزایش دهند و حضور آنلاینشان را به میزان قابل توجهی بهبود دهند. در این مقاله خواهیم گفت که سئو خارجی چیست و چه اهمیتی دارد؟ به آموزش روش‌های مختلف بهبود سئوی آف پیج سایت و لینک سازی خارجی می‌پردازیم و تفاوت سئوی خارجی و سئوی داخلی را توضیح می‌دهیم.

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی (به انگلیسی Off-page SEO) به مجموعه اقدامات و بهینه‌سازی‌هایی گفته می‌شود که در خارج از سایت انجام می‌شود و رتبه سایت را در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) افزایش می‌دهد.

سئوی خارجی که با عنوان سئو خارج از سایت (Off-site SEO) هم شناخته می‌شود در برگیرنده تاکتیک‌هایی برای دریافت لینک از سایت‌های دیگر، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و ذکر نام برند در منابع معتبر در اینترنت است. هدف سئوی خارجی افزایش میزان اعتبار، صلاحیت و مقبولیت سایت در نظر کاربران و موتورهای جستجو است.

چرا سئو خارجی مهم است؟

تلاش موتورهای جستجو نمایش بهترین و مرتبط‌ترین و معتبرترین نتایج جستجو به کاربرانشان است. سئوی خارجی با فراهم کردن سیگنال‌های مختلف درباره کیفیت و اعتبار سایت، نقش حیاتی در کمک به موتورهای جستجو در رسیدن به این هدف دارد. به صورت کلی دلایل اهمیت سئوی خارجی به شرح زیر است:

  1. افزایش رتبه سایت: هدف اصلی سئوی خارجی افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو است. موتورهای جستجو از بک لینک‌ها به عنوان سنجه‌ای برای تعیین میزان کیفیت و اعتبار سایت استفاده می‌کنند. تعداد بیشتر بک لینک‌های سایت عموما با افزایش رتبه صفحات سایت همبستگی دارد.
  2. بالابردن میزان اعتبار و مقبولیت سایت: تبدیل سایت به یک منبع معتبر در یک حوزه خاص مهم است. هر بک لینک مانند یک رای اعتماد به سایت شماست و داشتن تعداد زیادی بک لینک از منابع اینترنتی معتبر و خوش‌نام، به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که سایت شما یک سایت ارزشمند و قابل اعتماد است.
  3. افزایش آگاهی از برند: اقدامات مختلف آف پیج سئو نظیر: اینفلوئنسر مارکتینگ و افزایش تعامل در شبکه‌های اجتماعی، انتشار رپورتاژ و پست میهمان، باعث بیشتر شناخته شدن برند شما در فضای وب می‌شود. افزایش آگاهی از برند منجر به ترافیک بیشتر، افزایش سرنخ‌های فروش و بهبود نرخ تبدیل می‌شود.
  4. مزایای بلند مدت: سئوی آف پیج قوی مزایای بلند مدت زیادی دارد و داشتن بک لینک‌های معتبر و متنوع اعتباری برای سایت می‌سازد که باعث حفظ رنکینگ صفحات سایت در گذر زمان و ایجاد یک مزیت رقابتی می‌شود.

طبق توصیه گوگل به صورت کلی برای بهبود اعتبار سایت باید بر E.E.A.T تمرکز کنید.

E.E.A.T چیست و چه اهمیتی دارد؟

یکی از راه‌های ایجاد اعتبار برای سایت نزد موتورهای جستجو تمرکز بر بهبود EEAT سایت است. E.E.A.T مخفف (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness) است و به ترتیب به معنی تجربه، تخصص و اعتبار است. E.E.A.T اصطلاحی است که گوگل در سال ۲۰۲۲ معرفی کرد و منظور آن این است که برای کسب موفقیت در گوگل باید سایت شما این ۴ خصیصه را داشته باشد. چرا که کاربران به دنبال کسب اطلاعات دست اول درباره یک موضوع هستند.
E.E.A.T یک مفهوم است که ارزیابان کیفی گوگل برای ارزیابی کیفیت نتایج جستجو استفاده می‌کنند و از آن برای بازخورد دادن درباره کیفیت نتایج جستجو استفاده می‌کنند تا در آپدیت‌های آینده الگوریتم جستجوی گوگل استفاده شود.
اینفوگرافی EEAT در سئو چیست و به چه عواملی بستگی دارد؟

سئوی داخلی با سئوی خارجی چه تفاوتی دارد؟

سئوی داخلی و سئوی خارجی دو شاخه‌ی اصلی سئو هستند:

  • سئو خارجی (Off-page SEO): سئوی خارجی به فعالیت‌ها و استراتژی‌هایی گفته می‌شود که در خارج از سایت انجام می‌شوند و هدفشان بالا بردن میزان اعتبار سایت است. اقدامات مختلف آف پیج سئو شامل مواردی نظیر تلاش برای ایجاد لینک در سایت‌های معتبر و مرتبط، بالا بردن تعامل در سوشیال مدیا و تلاش برای ذکر نام برند در منابع مختلف اینترنتی است. در سئوی خارجی بر خلاف سئوی داخلی شما کنترل کاملی روی اقدامات مختلف ندارید. در سئوی خارجی تمرکز بر بهبود اعتبار و خوش‌نامی کل سایت است.
  • سئو داخلی (On-page SEO): سئو داخلی به اقداماتی که برای بهبود رتبه سایت مستقیما روی خود سایت انجام می‌شود اشاره دارد. این اقدامات شامل مواردی نظیر تولید محتوای با کیفیت، بهینه سازی ساختار HTML، بهینه سازی هدینگ‌ها، کیورد ریسرچ و نوشتن درست تایتل و متادیسکریپشن صفحات، افزایش سرعت سایت، لینکسازی داخلی، تجربه کاربری و سازگاری با موبایل اشاره دارد. در سئوی داخلی کنترل صد درصدی در انجام بهینه‌سازی های مختلف در داخل سایت دارید. تمرکز سئوی داخلی بهینه سازی صفحات به صورت مجزا است.
اینفوگرافی مقایسه سئوی داخلی و سئوی خارجی
سئو داخلی و سئو خارجی شامل چه مواردی هستند؟

بخش مهم دیگری از سئو، تکنیکال سئو یا سئوی فنی است و در واقع خود زیر مجموعه‌ای از سئو داخلی است. سئوی تکنیکال (Technical SEO) شامل مواردی نظیر بهبود سرعت سایت، اسکیما، بهینه سازی فایل ربات و نقشه سایت و موارد دیگر است. از آنجا که سئوی تکنیکال نیازمند دانش فنی بیشتری است، پیچیدگی بیشتری دارد و برخی منابع سئو را به سه دسته‌ی اصلی:
۱- سئوی داخلی، ۲- سئوی خارجی و ۳- سئوی تکنیکال تقسیم می‌کنند.

مهمترین تکنیک‌های سئوی خارجی

در این قسمت به برترین تکنیک‌های سئو خارجی که می‌توانید برای بالابردن اعتبار سایت و افزایش ترافیک ارگانیک استفاده کنید می‌پردازیم:

۱- لینک سازی

لینک‌ها از اصلی‌ترین روش‌های گشت و گذار در اینترنت هستند و تجربه کاربری را بهبود می‌دهند. به کمک لینک‌ها کاربران می‌توانند به سایر اطلاعاتی که مرتبط است دسترسی پیدا کنند. لینک سازی (Link Building) در واقع فرایند ساخت لینک در سایت‌های دیگر است که در سئو به این لینک‌ها بک لینک (Backlink) گفته می‌شود.

لینک‌های خارجی یا بک لینک‌ها از فاکتورهای اصلی رنکینگ گوگل هستند و هرچه یک دامنه تعداد بک لینک بیشتری داشته باشد برای گوگل معتبرتر است مخصوصا اگر این بک لینک‌ها از دامنه‌های شناخته شده و معتبر باشند.

انواع لینک در سئو خارجی

قبل از شروع تلاش برای دریافت بک لینک‌های بیشتر، لازم است تا انواع لینک و عواملی که بر میزان ارزشمندی و تاثیرگذاری لینک اثرگذار هستند را بشناسید. سه نوع اصلی لینک در سئوی آف پیج به شرح زیر است:

  1. لینک‌های طبیعی: لینک‌های طبیعی توسط مدیر سایت بدون درخواست و یا مکاتبه از طرف شما ایجاد می‌شوند. مدیر سایت برای توضیح بیشتر یک موضوع با ایجاد لینک در صفحه به سایت شما ارجاع می‌دهد. دریافت لینک‌های طبیعی نشان‌دهنده ارزشمند بودن محتوای شماست.
  2. لینک‌های ساخته شده توسط خودتان: این لینک‌ها با روش‌هایی نظیر انتشار رپورتاژ اگهی، ثبت آدرس صفحات سایت در تالارهای گفتگو، قسمت کامنت سایت‌های دیگر، دایرکتورهای اینترنتی مشاغل ایجاد می‌شوند. برخی متخصصین سئو معتقدند این روش دریافت بک لینک، از روش‌های غیرقانونی سئو و اصطلاحا سئوی کلاه سیاه محسوب می‌شود و ارزشی ندارند.
  3. لینک‌های ساخته شده توسط دیگران با پیگیری شما: این نوع لینک‌ها با پیگیری و درخواست شما از سایر مدیران سایت و صاحبان کسب و کار ایجاد می‌شوند. شما با سایتی که رقیب شما نیست اما مخاطبان مشترک دارید ارتباط گرفته و از آن‌ها درخواست می‌کنید به سایت شما لینک بدهند.

لینک فالو و نوفالو یعنی چه؟

لینک‌های فالو (Dofollow) و نوفالو (Nofollow) هر دو نوعی از پیوندهای اینترنتی هستند که در SEO اهداف متفاوتی دارند:

  • لینک‌های فالو:
    • عصاره لینک (Link Juice) یا اعتبار صفحه را به وب‌سایت لینک شده منتقل می‌کنند.
    • به بهبود رتبه‌بندی سایت لینک شده در موتورهای جستجو کمک می‌کنند.
    • مثال: <a href="https://www.nardebangroup.com">نردبان</a>
  • لینک‌های نوفالو:
    • اعتبار صفحه را به وب‌سایت لینک شده منتقل نمی‌کنند.
    • بر رتبه‌بندی سایت لینک شده تأثیر کمتری دارند.
    • لینک های نوفالو یک خصیصه اضافی rel="nofollow" را در کد html شان دارند. مثال:
      <a href="https://www.nardebangroup.com" rel="nofollow">نردبان</a>
اینفوگرافی بررسی تفاوت‌های لینک فالو و نوفالو در سئو سایت
متخصصین سئو اصطلاح (Link Juice) که معادل فارسی آن «آب لینک» است را برای بیان مفهوم نحوه انتقال اعتبار سایت در لینک‌های فالو و نوفالو ابداع کردند.

عوامل اصلی اثرگذار بر میزان ارزش لینک‌ها در سئو آف پیج

خرید بک لینک و ایجاد هزاران لینک اسپم در سایت‌های بی‌ربط و کم ارزش به بهبود سئوی خارجی سایت کمک نمی‌کند. لینک‌های با کیفیت وزن و ارزش بیشتری نزد موتورهای جستجو دارند. ۵ فاکتور اصلی که بر اهمیت و ارزش لینک خارجی اثرگذار هستند در زیر ذکر شده است:

  1. انکر تکست (Anchor text) یا کلمه‌ای که لینک شده، اهمیت دارد. استفاده از انکر تکست مرتبط با صفحه هدف، میزان اثرگذاری لینک خارجی را افزایش می‌دهد.
  2. حذف نشدن بک لینک در زمان کوتاه و عمر بالای بک لینک بیانگر اعتماد بیشتر سایت لینک‌دهنده به سایت شماست و در مقایسه با بک لینک‌های تازه ارزش بیشتری دارند.
  3. هرچه تعداد لینک‌های موجود در یک صفحه بیشتر باشد، اعتبار آن صفحه بین تعداد بیشتری لینک تقسیم می‌شود. پس اگر تعداد لینک‌های موجود در صفحه‌ی لینک دهنده به شما کمتر باشد، بهتر است و اعتبار بیشتری از آن بک لینک دریافت می‌کنید.
  4. ارتباط بین موضوع سایتی که به شما لینک داده و حوزه کاری شما اهمیت دارد. دریافت بک لینک از سایت‌های با حوزه کاری مرتبط و مخاطبان مشترک اثرگذارتر از سایت‌های بی‌ربط است.
  5. میزان اعتبار و قابل اعتماد بودن سایتی که لینک داده است مهم است. هرچه یک سایت شناخته‌شده‌تر باشد، بک لینک‌اش هم بهتر است. البته اعتبار سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد. با استفاده از ابزارهایی نظیر Ahref و Semrush می‌توانید میزان پتانسیل و ارزش دریافت بک لینک از سایت‌های مختلف را بسنجید.

روش‌های مختلف دریافت لینک (ایجاد بک لینک)

چطور می‌توان بک لینک‌های با کیفیت ساخت و مدیران سایت‌ها را قانع کرد به سایت شما لینک بدهند؟ در این قسمت به برخی از مهم‌ترین روش‌های ایجاد لینک می‌پردازیم:

  • عضویت در یک سازمان: با عضویت در یک گروه یا سازمان مثلا اتحادیه و صنفتان، می‌توانید بک لینک دریافت کنید. از مدیر سایت مربوطه بخواهید به سایت شما لینک بدهد.
  • ارتباط گیری و درخواست: به سایت‌هایی که مرتبط هستند پیام بدهید و از آن‌ها بخواهید در یکی از مقالات منتشر شده در سایتشان به شما لینک بدهند.
  • انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی: به وسیله انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی افراد بیشتری محتوایتان را خواهند دید و احتمال دریافت بک لینک افزایش می‌یابد.
  • لینک‌سازی از لینک‌های شکسته: به دنبال لینک‌های خراب و شکسته در سایت‌های دیگر باشید و از آن سایت‌ها بخواهید لینکشان را اصلاح کنند و به محتوای موجود در سایت شما لینک بدهند.
  • انتشار رپورتاژ آگهی و پست میهمان در سایت‌های مرتبط: در این مورد در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد. روش‌های دیگری هم برای دریافت بک لینک وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می پردازیم.

نحوه ارزیابی وضعیت بک لینک‌های سایت

برای اطمینان از عملکرد درست استراتژی سئوی خارجی سایت باید دائما بک لینک‌های سایت را بررسی و آنالیز کنید. ابزارهای مختلفی برای این کار وجود دارد که در زیر برخی از بهترین ابزارها ذکر شده‌اند:

ابزارهای بررسی بک لینک ذکر شده در بالا امکانات مختلفی (تغییرات بک لینک یک دامنه در طول تاریخ، سنجه‌های مختلف برای ارزیابی کیفیت بک لینک‌های دامنه و …) دارند. از ابزارهای بالا برای بررسی بک لینک‌های رقبا هم می‌توانید استفاده کنید. گزارش Links سرچ کنسول هم یکی دیگر از روش‌های بررسی وضعیت بک لینک‌های سایت شماست. سرچ کنسول در مقایسه با سایر ابزارهای آنالیز بک لینک، دقت بیشتری دارد و تصویر روشن‌تری از وضعیت بک لینک‌های سایت ارائه می‌دهد.

۲- بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی مستقیما روی سئو و رتبه سایت در گوگل اثر ندارند و گوگل به این نکته نیز اشاره کرده است. اما هرچه محتوای سایت شما در شبکه‌های اجتماعی بیشتر دیده شود و به اشتراک گذاشته شود، ترافیک و بک لینک‌های بیشتری خواهید گرفت. حتی اگر لینک و ترافیک هم نگیرید، افراد بیشتری متوجه حضور برند شما خواهند شد و جلب توجه بیشتر منجر به افزایش سرنخ‌های فروش و جستجوهای بیشتر برای برند شما خواهد شد. اسناد درز کرده از الگوریتم گوگل در سال ۲۰۲۴ هم اهمیت میزان جستجوی برند در رتبه گوگل را نشان داده است.

همچنین پروفایل شما در شبکه‌های اجتماعی امکان کسب رتبه برای کلمات کلیدی برند را دارد. از طرفی تغییرات الگوریتم گوگل و چیدمان صفحات نتایج جستجو (SERP) نشان می‌دهد که اخیرا محتواهای شبکه‌های اجتماعی مختلف نظیر: ایکس، اینستاگرام، یوتیوب، تیک تاک و ردیت بیشتر در نتایج جستجو، نمایش داده می‌شوند. در نتیجه باید در یک یا چند شبکه اجتماعی حضوری فعال داشته باشید.

۳- برند منشن

در سئو خارجی، برند منشن (Brand Mention) یا ذکر برند به مواردی اشاره دارد که در آن‌ها یک برند، شرکت یا وبسایت در وبسایت‌های دیگر، شبکه‌های اجتماعی، تالارهای گفتگو یا هر نوع پلتفرم آنلاین دیگری مورد اشاره قرار می‌گیرد، بدون این که لزوماً لینک مستقیمی به وبسایت برند وجود داشته باشد. حتی در غیاب لینک مستقیم، برند منشن همچنان می‌تواند ارزش قابل توجهی برای سئوی سایت داشته باشد.

منشن‌ها در شبکه‌های اجتماعی به موتورهای جستجو این سیگنال را می‌دهد که مردم درباره برند شما صحبت می‌کنند. برای افزایش برند منشن‌ها با مخاطبانتان در شبکه‌های اجتماعی تعامل داشته باشید و با ارائه پاسخ‌های معتبر و ارزشمند اعتبار و اعتماد بسازید.

در حالت ایده‌آل دریافت بک لینک از سایت‌هایی که از نام برند شما به نیکی یاد کرده‌اند مفید است اما این مساله همیشه امکان‌پذیر نیست. اگر یک سایت معتبر از نام برند یا سازمان شما به خوبی یاد کند، این مساله باعث بالارفتن اعتبار سازمانتان نزد موتورهای جستجو می‌شود.

Social listening چیست؟

Social Listening یا گوش‌سپاری اجتماعی، فرآیندی است که به کمک آن برندها و کسب‌وکارها می‌توانند مکالمات، نظرات، و احساسات مخاطبان خود را در شبکه‌های اجتماعی و دیگر پلتفرم‌های آنلاین رصد و تحلیل کنند.
این فرآیند به کسب‌وکارها امکان می‌دهد تا نیازها و مشکلات مشتریان را درک کرده و بهبودهای لازم را در محصولات، خدمات یا استراتژی‌های خود اعمال کنند. کاربرد دیگر این فرایند بررسی اثربخشی اقدامات مختلف سئو خارجی سایت در جهت افزایش برند منشن است. ابزارهای مختلفی برای سوشیال لیسنینگ و ردیابی برند منشن وجود دارد:
  • Mention: ابزاری که به‌طور خاص برای رصد کردن ذکر نام برند در سطح وب و شبکه‌های اجتماعی طراحی شده است. Mention به شما اجازه می‌دهد تا مکالمات مرتبط با برندتان را در لحظه دنبال کنید.
  • Google Alerts: یک ابزار رایگان که امکان تنظیم اعلان‌ها برای کلمات کلیدی خاص را فراهم می‌کند. هر زمان که این کلمات کلیدی در اینترنت ظاهر شوند، به شما اطلاع داده می‌شود.
به کمک این ابزارهای به سادگی می‌توانید بفهمید مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی مختلف، تالارهای گفتگو و وبلاگ‌های مختلف چه نظری درباره برند شما دارند و روند تغییرات نظرات مخاطبان چگونه است.

۴- اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) یا بازاریابی افراد تاثیرگذار یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ است که در آن برندها و کسب‌وکارها با افراد تأثیرگذار (اینفلوئنسرها) که در شبکه‌های اجتماعی یا دیگر پلتفرم‌های آنلاین محبوبیت دارند، همکاری می‌کنند تا محصولات یا خدماتشان را تبلیغ کنند. اینفلوئنسرها افرادی هستند که به دلیل محتوایی که تولید می‌کنند، در یک یا چند حوزه خاص دارای دنبال‌کنندگان زیادی هستند و می‌توانند تأثیر بسزایی بر نظرات و تصمیمات خرید مخاطبانشان داشته باشند.

اگر اینفلوئنسرها درباره برند یا سازمانتان صحبت کنند یا به شما لینک بدهند، تلاش‌های شما در جهت بهبود سئو خارجی سایت اثربخشی بیشتری خواهد داشت. اینفلوئنسر مارکتینگ یک روش عالی برای برندسازی، تقویت محتوا و دستیابی به مخاطبان جدید است.

یک روش این است که به مقاله خود یک بخش اضافه کنید و از اینفلوئنسرهای مطرح در حوزه کاریتان بخواهید بازخورد و نظرشان را درباره موضوع مورد بحث در مقاله بگویند. سپس نقل قولشان را در مقاله منتشر کنید و پس از انتشار مقاله از آن‌ها بخواهید در صورت تمایل آن را با مخاطبانشان به اشتراک بگذارند. مردم دوست دارند بدانند اینفلوئنسرها درباره چیزهای مختلف چه نظری دارند. با این روش می‌توانید ارتباطتان با اینفلوئنسرها را بهبود دهید و از اعتبارشان برای افزایش اعتبار برندتان بهره ببرید.

۵- بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا یا Content Marketing یک رویکرد استراتژیک در بازاریابی است که بر تولید و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و مستمر متمرکز است. تولید محتوای مفید و با کیفیت در قالب پست وبلاگی، اینفوگرافی و ویدیو یک روش عالی برای جذب کلیک و ترافیک طبیعی به سایت است. اگر محتوای شما جذاب و مفید باشد، به صورت طبیعی بک لینک دریافت خواهید کرد.

محتوا یکی از بخش‌های ضروری سئوی آف پیج است. انتشار محتوای مفیدی که باعث تعامل بیشتر بازدیدکنندگان سایت شود، تجربه، تخصص، اعتبار و اعتماد (E-E-A-T) را به گوگل و سایر موتورهای جستجو نمایش می‌دهد.

مرحله بعدی انتشار محتوا از روش‌هایی نظیر اینفلوئنسر مارکتینگ، شبکه‌های اجتماعی، پست میهمان و رپورتاژ آگهی برای جدب کاربران بیشتر است. در مورد پست میهمان و رپورتاژ آگهی در بخش‌های بعدی توضیح میدهیم.

۶- انتشار پست میهمان

پست مهمان یا Guest Post به مقاله یا محتوایی اطلاق می‌شود که توسط یک نویسنده یا وبلاگ‌نویس مهمان، در وب‌سایت یا وبلاگ شخص یا سازمان دیگری منتشر می‌شود و یکی از روش‌های سئو خارجی است. انتشار پست میهمان باعث قرار گرفتن برند شما در معرض مخاطبان متفاوت و دریافت منشن و بک لینک می‌شود. اضافه کردن دو یا سه لینک به پست میهمان یک روش ایجاد بک لینک است و باعث افزایش رتبه گوگل می‌شود.

برای این منظور می‌توانید به وبسایت‌هایی که دارای مخاطبان مشترک با شما هستند ایمیل بزنید و از آنها درباره امکان انتشار پست میهمان در وبسایتشان سوال کنید. البته اگر وبسایتی رقیب شما هست ممکن است درخواست شما را قبول نکند. مثلا اگر در حوزه فروش لوازم آرایشی فعال هستید شاید درخواست ارسال پست میهمان در یک سایت معتبر خدمات جراحی زیبایی گزینه خوبی باشد، چون رقیب مستقیم شما نیست اما مخاطبان مشترک دارید.

در ضمن برای بالا بردن شانس پذیرش درخواست انتشار پست میهمان بهتر است درخواستتان را با یک پیشنهاد جذاب ارائه دهید، مثلا اگر پیج اینستاگرام قوی‌تری دارید، حتما بگویید که لینک مقاله و آدرس پیج اینستاگرام سایتشان را استوری می‌کنید.

۷- انتشار رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی (Advertorial) نوعی از محتوای تبلیغاتی است که به‌ صورت مقاله یا گزارش منتشر می‌شود و به‌گونه‌ای نوشته شده که شبیه به محتوای معمولی و خبری به نظر برسد. این نوع محتوا معمولاً در رسانه‌ها یا وبسایت‌ها منتشر می‌شود و هدف آن ارتقاء و تبلیغ محصولات، خدمات یا برندها به شیوه‌ای غیرمستقیم است.

انتشار رپورتاژ اگهی یکی از روش‌های سئوی آف پیج است. در این روش شما یک مقاله که به خدمات یا محصولاتتان مرتبط است را نوشته و با پرداخت هزینه در یک سایت منتشر می‌کنید. وبسایت‌های مختلفی امکان انتشار رپورتاژ آگهی را دارند. پلتفرم‌هایی نظیر تریبون، تسمینو و پابلیکا امکان بررسی و مقایسه و خرید رپرتاژ آگهی در وبسایت‌ها در حوزه‌های مختلف را فراهم کرده‌اند.

انتشار رپورتاژ آگهی نیاز به رعایت نکات کلیدی دارد تا اثرگذار و موفق باشد. در اینجا به نکات مهم در این زمینه به‌صورت خلاصه اشاره می‌کنیم:

  1. محتوای ارزشمند و مرتبط: اطمینان حاصل کنید که محتوای رپورتاژ آگهی به خوانندگان اطلاعات مفید و جذابی ارائه می‌دهد و به‌طور مستقیم به تبلیغ محصول یا برندتان نمی‌پردازد.
  2. انتخاب رسانه مناسب: رپورتاژ آگهی را در رسانه‌هایی منتشر کنید که به مخاطبان هدف شما نزدیک باشد و اعتبار و بازدید بالایی داشته باشد.
  3. نوشتن با کیفیت: محتوای رپورتاژ آگهی باید به‌طور حرفه‌ای و با کیفیت بالا نوشته شود تا جذاب و قابل اعتماد به نظر برسد.
  4. مشخص کردن هویت برند: برند یا محصول مورد نظر باید به‌طور واضح در متن معرفی شود، اما به‌طور غیرمستقیم و با نرم‌خویی.
  5. استفاده از کلمات کلیدی: برای بهبود SEO، به صورت طبیعی از کلمات کلیدی مرتبط با محصول یا برند در متن استفاده کنید.
  6. قابلیت اشتراک‌گذاری: محتوای رپورتاژ آگهی باید به‌گونه‌ای نوشته شود که قابلیت اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی و سایر پلتفرم‌ها را داشته باشد.
  7. لینک‌های مرتبط: معمولا سایت‌ها مجوز قرار دادن ۳ لینک در متن رپورتاژ را می‌دهند. به صفحات مهم سایتتان لینک بدهید و از انکر تکست مناسب استفاده کنید.
  8. بررسی و ویرایش: قبل از انتشار، محتوای رپورتاژ آگهی را به‌دقت بررسی کنید تا از صحت اطلاعات و نبود اشکالات گرامری و املایی اطمینان حاصل کنید.
  9. تطابق با قوانین و مقررات: مطمئن شوید که رپورتاژ آگهی با قوانین تبلیغاتی و مقررات رسانه‌ای سایت هدف مطابقت داشته باشد.

با رعایت این نکات، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که رپورتاژ آگهی شما تاثیرگذار و موفق خواهد بود.

۸- دریافت نقد و بررسی‌های بیشتر از کاربران

دریافت نقد و بررسی‌ها (Review) بیشتر از کاربران می‌تواند دیگران را متقاعد کند تا بیشتر به کسب و کار شما اعتماد کنند. در حقیقت نقد و بررسی‌های کاربران یکی از مهمترین فاکتورهای مورد بررسی گوگل برای ارزیابی میزان اعتبار سایت شماست.

بسته به حوزه کاری شما سایت‌های مختلفی برای نقد و بررسی وجود دارند. مثلا اگر اقامتگاه گردشگری هستید سایت تریپ ادوایزر (TripAdvisor) محل خوبی برای دریافت نقد و بررسی کاربران است. اگر سایت خدماتی هستید سایت Trustpilot گزینه مناسبی است. باید تحقیق کنید و ببینید کدام پلتفرم بیشتر مد نظر مخاطبان شما، برای خواندن نظرات مشتریان قبلی است.

نقد و بررسی‌ها در لوکال سئو یا سئوی محلی اثر زیادی دارند. توصیه گوگل پاسخگویی به همه نقدهای خوب یا بد کاربران است. پاسخگو بودن نشان می‌دهد که شما برای مشتریان و بازخوردشان اهمیت قائل هستید.

نقد و بررسی‌های کاربران در گوگل مپ هم اهمیت دارد. اما متاسفانه امکان پاسخگویی به نظرات کاربران در گوگل مپ در ایران نیست. چون به دلیل تحریم‌ها امکان ثبت نام در گوگل مای بیزنس (Google my business) وجود ندارد.

در اینجا چند نکته درباره نقد و بررسی‌های آنلاین وجود دارد:

  • از مشتریانتان محترمانه درخواست کنید برای شما review بنویسند.
  • پیشنهاد پول یا جایزه در ازای نوشتن نقد و بررسی ندهید.
  • به نقد و بررسی‌ها پاسخ دهید.

۹- بهره‌مندی از پادکست‌ها

پادکست‌ها یکی از رسانه‌های جدید هستند که روز به روز بر محبوبیت‌شان اضافه می‌شود. در سال‌های اخیر ده‌ها پادکست موفق فارسی تولید شده و مخاطبان زیادی را جذب کردند. عدم بهره‌مندی از پادکست به عنوان یک ابزار بازاریابی، ممکن است باعث از دست رفتن فرصت‌های بسیاری شود.

پادکست به شما این امکان را می‌دهد تا مخاطبان بیشتری جذب کنید و مهارت و تخصصتان را به اشتراک بگذارید. البته تولید و انتشار پادکست تنها گزینه نیست. شما اگر به عنوان مهمان در یک پادکست حضور داشته باشید، تولیدکنندگان پادکست ممکن است در قسمت توضیحات آن اپیزود به سایت شما لینک بدهند.

اگر محتوای خوبی دارید ممکن است یک پادکست یکی از مطالب شما را ببیند و به عنوان منبع در توضیحات پادکست به شما لینک بدهد. اگر با موضوعات یک پادکست خاص آشنا هستید می‌توانید با تولیدکنندگانش ارتباط بگیرید و از آن‌ها بخواهید در توضیحاتشان، محتوای شما را به عنوان منبع معرفی کنند.

۱۰- شرکت در رویدادها

برگزاری یا شرکت به عنوان سخنران و مهمان ویژه در رویدادهای مختلف نظیر وبینار، کنفرانس، گردهمایی و … باعث بیشتر شناخته شدن برند شما می‌شود. مثلا تبلیغ رویداد در شبکه‌های اجتماعی مختلف می‌تواند موجب دریافت برند منشن شود. همچنین ممکن است گزارشات خبری مختلفی درباره رویداد نوشته شود و نام برند شما هم در این گزارشات ذکر شود.

اگر خودتان برگزارکننده یک رویداد معتبر هستید، صفحه‌ی رویدادها در سایت می‌تواند تعدادی بک لینک دریافت کند. اگر اینفلوئنسر مطرحی قصد شرکت در رویداد شما را داشته باشد هم ممکن است رویداد را با مخاطبانش به اشتراک بگذارد.

اگرچه برگزاری رویداد کار ساده‌ای نیست اما باعث معرفی برند شما به بهترین نحو می‌شود.

۱۱- هم نشری محتوا

به انتشار مجدد محتوا در یک یا چند سایت دیگر، هم‌نشری محتوا (Content Syndication) گفته می‌شود. بعضی سایت‌ها با انتشار مجدد محتوای شما مشکلی ندارند چونکه انتشار مجدد یک محتوا به مراتب از تولید محتوای جدید ساده‌تر است. هم‌نشری محتوا مزایای زیادی دارد که باعث دیده شدن برند شما توسط مخاطبان جدید می‌شود. همچنین امکان ایجاد بک لینک در این سایت‌ها را دارید.

برخی از محبوبترین پلتفرم‌های هم نشری محتوا به شرح زیر است:

یکی از معایب هم نشری محتوا این است که ممکن است مقاله‌ی هم‌نشر شده از نسخه اصلی مقاله در سایت شما رتبه بهتری بگیرد. گوگل می‌گوید «ما همواره نسخه‌ای را نمایش می‌دهیم که تصور می‌کنیم در هر جستجو برای کاربران مناسب‌تر است و ممکن است با نسخه مورد نظر شما متفاوت باشد». برای جلوگیری از این که محتوای هم نشر شده در سایت‌های دیگر از نسخه اصلی محتوا در سایت شما رتبه بهتری نگیرد بهتر است همیشه در محتوای هم‌نشر شده به مقاله اصلی در سایت خودتان لینک بدهید.

۱۲- سوشیال بوکمارکینگ

سوشیال بوکمارکینگ (Social bookmarking) فرایند ثبت محتوای شما در سایت‌هایی نظیر StumbleUpon, Tumblr, Reddit و Pinterest است. این سایت‌ها محتوایشان را در دسته بندی‌های مختلف ارائه می‌دهند. اپدیت‌های اخیر گوگل باعث افزایش میزان دیده شدن محتوای ارسالی در این وبسایت‌ها در گوگل شده است. همچنین ثبت محتوا در این سایت‌ها خود نوعی دریافت بک لینک است.

۱۳ – فعالیت در تالارهای گفتگو

در بحث‌های مرتبط با محصول و خدماتتان در تالارهای گفتگوی مختلف شرکت کنید. با کاربران حاضر در تالارهای گفتگو ارتباط برقرار کنید، به موضوعات مختلف پاسخ بدهید و با ارائه راهکار و توصیه به دیگران در حل مشکلاتشان کمک کنید.

پروفایلتان را کامل کنید و مطمئن شوید امضای (Signature) شما دارای لینک و انکر تکست مناسب است تا هر وقت کامنت می‌گذارید، کامنت همراه با امضای شما و انکر تکست مناسب نمایش داده شود. Reddit و Quora پلتفرم‌های مناسبی هستند. البته کاربران فعال فارسی زبان آن‌ها کم است. در گوگل سرچ کنید تالار گفتگو، یک تالار گفتگوی مناسب پیدا کنید و فعالیتتان را شروع کنید.

۱۴- توجه به سئوی محلی

سئو محلی یا لوکال سئو (local seo) بخشی ضروری از تکنیک‌های سئوی خارجی است که حضور آنلاینتان را بهینه کرده و منجر به بهتر دیده شدن شما در جستجوهای محلی گوگل می‌شود. لوکال سئو شامل استراتژی‌هایی است که باعث دیده شدن کسب و کار شما توسط مشتریان در یک محدوده جغرافیای خاص می‌شود. لوکال سئو برای سایت های خدماتی، کسب و کارهای دارای چندین شعبه و … بسیار حیاتی است.

برای پیاده سازی موثر سئوی محلی، استراتژی های زیر را در نظر بگیرید:

  • اگر چندین مکان تجاری دارید، صفحات فرود مخصوص برای هر مکان ایجاد کنید.
  • وب سایت خود را با کلمات کلیدی خاص مکان و محتوای مرتبط بهینه سازی کنید.
  • نظرات مشتریان را در پلتفرم های مختلف و سایت های نقد و بررسی مدیریت کنید.
  • از فرصت‌های ایجاد بک لینک محلی با روشهایی نظیر همکاری با سازمان‌های محلی، حمایت مالی از رویدادها و شرکت در فعالیت‌های اجتماعی مرتبط استفاده کنید.
  • نام کسب و کار، آدرس و شماره تلفن کسب و کارتان را در سایت‌های معتبر ثبت کنید.

به مورد آخر NAP SEO نیز گفته می‌شود و در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

۱۵- NAP SEO

نپ سئو (NAP) فرایند ثبت نام کسب و کار، آدرس و شماره تلفن به صورت صحیح در سایت‌های معتبر است و NAP مخفف (Name, Address , Phone number) است. ذکر نام، آدرس و شماره تلفن صحیح سایت شما در سایت‌های مختلف برای گوگل مهم است و گوگل از این اطلاعات برای صحت سنجی اطلاعات مختلف درباره کسب و کار شما استفاده می‌کند.

مهم‌ترین نکته در NAP SEO سازگاری و ثبات اطلاعات کسب و کار شما در منابع مختلف است. یکسان نبودن اطلاعات کسب و کار شما باعث گمراهی کاربران و موتورهای جستجو می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه لوکال سئو چیست و چه اهمیتی دارد و نکات تکمیلی نپ سئو می‌توانید مقاله آموزش لوکال سئو را بخوانید.

۱۶- کامنت مارکتینگ

کامنت مارکتینگ (Comment Marketing) یکی از روش‌های بازاریابی دیجیتال است که در آن با استفاده از نظرات و کامنت‌ها در وبلاگ‌ها، فروم‌ها، شبکه‌های اجتماعی و سایر پلتفرم‌های آنلاین، به تبلیغ برند، محصول یا خدمات می‌پردازند. این روش به‌طور غیرمستقیم به افزایش آگاهی از برند، جذب ترافیک و بهبود سئو خارجی کمک می‌کند.

نحوه اجرای موثر کامنت مارکتینگ:

  1. انتخاب پلتفرم‌های مناسب: سایت‌ها، وبلاگ‌ها و فروم‌هایی را انتخاب کنید که مرتبط با حوزه کاری شما باشند و مخاطبان هدف شما در آن‌ها فعالیت کنند.
  2. ارائه نظرات مفید و با ارزش: نظراتی بنویسید که به بحث ارزش اضافه کنند و برای دیگران مفید باشند. از نوشتن کامنت‌های تبلیغاتی و بی‌ارزش خودداری کنید.
  3. استفاده از نام واقعی یا برند: از نام واقعی خود یا نام برندتان استفاده کنید تا اعتماد بیشتری ایجاد شود.
  4. قراردادن لینک به‌صورت هوشمندانه: اگر امکان دارد، لینک‌های مرتبط به وبسایت یا محتوای خود را در کامنت‌ها قرار دهید، اما از اسپم کردن خودداری کنید.
  5. تعامل با دیگران: به سوالات و نظرات دیگران پاسخ دهید و در بحث‌ها مشارکت فعال داشته باشید.
  6. رعایت قوانین و مقررات: مطمئن شوید که کامنت‌های شما با قوانین و مقررات پلتفرم‌های مورد استفاده مطابقت دارند.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی مفهوم سئو خارجی پرداختیم. اگرچه برای بسیاری سئو خارجی با ساخت بک لینک برابری می‌کند اما در سال‌های اخیر و با تکامل الگوریتم‌های گوگل، تعاملات در شبکه‌های اجتماعی، اینفلوئنسر مارکتینگ و برندسازی اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند.

سئو خارجی در مقایسه با سئو داخلی چالش‌های بیشتری دارد و بسیاری از جنبه‌های آن در کنترل شما نیست. برای موفقیت در سئوی خارجی، داشتن مهارت‌های ارتباطی قوی، صبر و پشتکار، خلاقیت، و توانایی تجزیه و تحلیل ضروری است. همچنین، قابلیت مذاکره، مدیریت زمان، آشنایی با ابزارهای سئو، توانایی تحقیق، انعطاف‌پذیری، و تفکر استراتژیک نیز از ویژگی‌های کلیدی به‌شمار می‌آیند. این ویژگی‌ها به شما کمک می‌کنند تا با ایجاد روابط مؤثر، تحلیل دقیق داده‌ها، و تطبیق با تغییرات، استراتژی‌های موفقی را در سئوی خارجی پیاده‌سازی کنید.

به این مطلب چند ستاره می‌دهید؟ (کمترین امتیاز سمت راست، بیشترین امتیاز سمت چپ)
(تعداد رای: 1 - امتیاز میانگین: 5)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوست دارید در جریان پاسخ دیدگاه خود و یا نظرات دیگران قرار بگیرید؟

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید
ماجراجویی در وب با گروه دیجیتال نردبان

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات سئو، مشاوره سئو و طراحی سایت با ما تماس بگیرید

کانال یوتیوب ما را دنبال کنید

برای دیدن بروزترین آموزش‌های سئو، کانال ما در یوتیوب را دنبال کنید