بر اساس آماری که سایت Statista منتشر کرده، در سال ۲۰۲۱ ماهانه بیش از ۷۰ میلیون محتوا در سایتهای وردپرسی منتشر میشود. با وجود این همه محتوای متنی، محتوای شما برای متمایز بودن و عملکرد بهتر در موتورهای جستجو چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
آیا محتوای متنی موجود در سایت شما برای کاربران و موتورهای جستجو بهینه سازی و سئو شده است؟ سئو محتوا چیست و چقدر اهمیت دارد؟ بازاریابی محتوا (Content Marketing) چیست و چه ارتباطی با سئو دارد؟ راضی نگه داشتن گوگل مستلزم رعایت نکات بسیار زیادی است. نکات و عواملی که همگی روی رتبه یک سایت در نتایج گوگل موثر است.
حقیقت این است که در دل هر استراتژی محتوایی موثر، باید یک سیستم بهینه سازی محتوا حضور داشته باشد. خصوصا در سال ۲۰۲۱ که شدیدترین رقابت بین بازاریابان محتوا را تجربه میکنیم، بهینهسازی و سئو محتوا یک مهارت الزامی برای یک کمپین محتوایی موفق است.
این مقاله به عنوان یک راهنمای بهینهسازی محتوا و سئو محتوای سایت به شما کمک میکند که تمام چالشهای ابتدایی را به راحتی پشت سر بگذارید و یک نقطه شروع مناسب برای افزایش شروع بازدید مطالب سایتتان داشته باشید. در این مقاله راهکارهایی برای بهینه سازی و سئو محتوای متنی ارائه خواهیم داد که نیاز به هیچ گونه دانشی در زمینه سئو ندارد زیرا بهینه سازی محتوای متنی از آسانترین و قابل فهمترین جنبههای سئو است. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

اهمیت تولید محتوا
محتوا همچنان یکی از قویترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل در صفحات جستجو است. دورانی که شما با انتشار یک مقاله ۳۰۰ کلمهای در سایت امکان کسب رتبه و جذب ترافیک را داشتید گذشته است. برای کسب رتبه در گوگل باید محتوای با کیفیت تولید کنید.
برای انتشار محتوای جدید باید پاسخ یک سوال را بدانید:
«دلیل انتشار این محتوای متنی چیست؟»
تولید محتوای هدفمند اهمیت بسیاری در موفقیت استراتژی محتوایی دارد. شما هیچگاه نباید بدون دلیل و هدف تولید محتوای متنی و یا سایر انواع محتواها را انجام دهید. همواره در تولید محتوا یک یا تعدادی از اهداف زیر را دنبال کنید:
- کسب رتبه در گوگل بر اساس کلمه کلیدی انتخاب شده
- ساخت بک لینک
- آموزش مخاطبان و کسب اعتماد آنها
- جلب توجه در شبکههای اجتماعی
- افزایش سرنخ فروش
نوع محتوای انتخاب شده ارتباط با هدف شما دارد. با انتشار یک راهنمای طولانی در سایت، نباید انتظار افزایش فالوور در اینستاگرام را داشته باشید. یک ویدیوی جذاب و آموزشی قطعا بر افزایش تعداد دنبال کنندگانتان در اینستاگرام تاثیر بیشتری میگذارد.
شما باید قبل از انتشار هر نوع محتوایی دلیل و هدف خود از انتشار آن را بدانید. تولید محتوا نباید تنها به خاطر یکی از موارد زیر باشد:
- از طرف خودتان یا مدیرتان الزامی برای تولید یک یا چند محتوا در هفته وجود داشته باشد
- از دیگران شنیدهاید که محتوا هرچقدر بیشتر باشد بهتر است
- تصور میکنید که باید به هر نحوی و به طور مستمر محتوای جدید بارگذاری کنید و این امر برای گوگل مهم است
اگر به هریک از دلایل بالا اقدام به تولید محتوای متنی میکنید هرچه زودتر باید روند خود را اصلاح کنید. در ادامه به توضیح بیشتر سئو محتوا خواهیم پرداخت.
سئو محتوا چیست؟
بهینه سازی محتوا یا سئو محتوا (Content SEO) را میتوان در یک جمله به این صورت تعریف کرد: «تولید محتوای آنلاین به گونهای که هم برای کاربران و هم موتورهای جستجو جذاب باشد»
از دید موتورهای جستجو، سئوی محتوا شامل تمام روشهای سئو و تکنیکهایی است که باعث میشود محتوایتان به راحتی برای رباتهای خزنده قابل شناسایی و خواندن باشد و همچنین ساختار مناسبی داشته باشد.
از دید کاربران، سئو محتوا به معنی فراهم کردن محتوای با کیفیت به صورت مستمر است، به گونهای که پاسخگوی نیازهای آنها باشد. اگر کاربر سوالی داشته باشد، محتوای شما باید بهترین پاسخ را در اختیار کاربر بگذارد.
خوب است بدانید:
جنبههای مختلف سئو محتوا چیست؟
بهینه سازی محتوا را میتوان به دو رویکرد کلی تقسیم کرد:
1. رعایت نکات سئو (on-page) و سئو تکنیکال
تکنیکهای رایج سئو برای بهینهسازی محتوا شامل مواردی چون انتخاب درست لینکهای داخلی و خارجی در متن، تنظیم درست عنوان صفحه و توضیحات متا، انتخاب صحیح هدینگها و ساختن بکلینک است.
این تکنیکها نهایتا در محل قرار گرفتن محتوای شما در بین نتایج جستجوی گوگل تاثیرگذار هستند. اما معمولا روی کیفیت محتوایی که به کاربر ارائه میشود تاثیر آنچنانی ندارند. ارائه محتوای با کیفیت و در نظر گرفتن نیازهای کاربر جنبه دیگر سئو محتوا است. اگر هدفتان تنها رعایت نکات سئو باشد محتوای شما چیزی شبیه به تصویر زیر خواهد شد و به اصطلاح محتوای رباتی نامیده میشود.
2. ارائه محتوای با کیفیت و کسب رضایت کاربر
این جنبه به طور کلی بهبود کیفیت محتوای ارائه شده به کاربر را تحت پوشش قرار میدهد. این اقدامات شامل مواردی چون خوانایی متن، طول مقاله، پوشش کامل موضوع و استفاده درست از تصاویر و ویدیو است. هر محتوایی میتواند از لحاظ کیفیت مورد سنجش قرار بگیرد و در نهایت، این کاربر است که تصمیم میگیرد کدام نوشته و محتوا به بهترین شکل نیازهایش را برآورده میکند. در صورتی که تنها هدف شما تولید محتوا برای کاربران باشد و به نکات سئو بیتوجه باشید محتوای تولید شده توسط شما به شکل زیر خواهد بود.
نکته مهم:
در نهایت هدف شما باید جلب نظر کاربران و گوگل به صورت همزمان باشد. یک محتوای با کیفیت سئو شده به شکل زیر خواهد بود.
مزایای بهینه سازی و سئو محتوا چیست؟
برخی از فواید سئو محتوا را میتوان اینچنین نام برد:
- سئو: یک محتوای سئو شده، میتواند رتبه سایتتان را در موتورهای جستجو بهبود بخشد.
- ترافیک: رتبههای بهتر منجر به دریافت ترافیک ارگانیک بیشتر میشود.
- اعتماد: محتوای بهینه سازی شده باعث ایجاد اعتبار و اعتماد هم نزد کاربران و هم نزد گوگل میشود.
- بازدهی: بهروز رسانی و انتشار مجدد یک محتوای قبلی، میتواند منجر به صرفهجویی در زمان شود.
- محتوای پویا: بهینهسازی مستمر محتوا باعث میشود که همواره در صدر بمانید و جزو بهترین محتواهای موجود در زمینه مرتبط باشید.
بازاریابی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا یا کانتنت مارکتینگ (Content Marketing) یه رویکرد استراتژیک است که هدف ان انتشار و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و مفید به منظور جلب توجه کاربران هدف است. هدف بازاریابی محتوا جلب توجه کاربران و هدایت آنها به سمت اقدام مطلوب ( خرید، سفارش، تماس تلفنی و … ) است.
بازاریابی محتوا در عرصههای مختلف می تواند کاربرد داشته و موجب رشد و گسترش کسب وکار شود. درحال حاضر مشاغلی وجود دارد که به صورت مستقیم به تولید محتوا می پردازند و بازاریابی محتوا در سال 2022 یکی از اصلی ترین مسائلی است که باید به آن توجه ویژه ای داشت و از بخشهای مهم دیجیتال مارکتینگ است.
ارتباط تولید محتوا و سئو
محتوای تولید شده در بازاریابی محتوا در کانال های مختلفی منتشر میشود. سایت، اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و… کانالهای مختلف انتشار محتوا برای جلب توجه کاربران است اما مهمترین کانا انتشار محتوا برای بسیاری از کاربران سایت است. اینجاست که کانتنت مارکتینگ و سئو با هم ارتباط پیدا میکنند و هردو به یکدیگر نیاز دارند. بازاریابی محتوا در صورتی موفق خواهد بود که از سئو بهرهمند باشد.
آموزش سئو محتوا: چک لیست کامل سئو محتوا
این چک لیست آموزش سئو محتوا به منظور بهینه سازی محتوای جدید و قدیمی طراحی شده و میتواند برای هر نوعی از محتوا به کار گرفته شود. این مراحل طوری در نظر گرفته شدهاند که اجرای آنها برای تولید کنندگان محتوا آسان باشد و نیازی به آشنایی با روشهای سئو ندارد. با هم این گامها را مرور خواهیم کرد:
۱- انتخاب کلمات کلیدی مناسب
تحقیق کلمات کلیدی فرآیندی چند مرحلهای است که باید برای تهیه لیست کلمات و عباراتی که برای شما مهم است انجام شود. این لیست در واقع شامل کلماتی است که کسب رتبه در آنها در گوگل منجر به افزایش بازدید و افزایش فروش سایت شما خواهد شد.
تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ سنگ بنای یک استراتژی سئوی محتوای موفق است. پس از انجام تحقیق کلمات کلیدی، لیستی از کلمات خواهید داشت که مخاطبان مورد نظر شما در حال جستجوی آنها هستند و کسب رتبه در آنها برای شما مهم است. به دست آوردن این لیست کلمات یک دید کلی از ساختار محتوایی سایت به شما خواهد داد.
مطالعه بیشتر: کیورد ریسرچ چیست؟ معرفی ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی
۲- شناسایی و دسته بندی محتوا بر اساس نیت کاربر
به زبان خیلی ساده، نیت کاربر (Search Intent) از جستجو، همان چیزی است که با جستجو کردن میخواهد به آن دست یابد. ایا هدف کاربر از جستجو کسب اطلاعات و آموزش است یا خرید محصول؟ به طور کلی نیت کاربران در جستجوهای مختلف در گوگل را در چهار دسته میتوان دسته بندی کرد:
- نیت مسیریابی: هدف دسترسی به یک سایت است اما به جای وارد کردن آدرس سایت، عنوان آن را جستجو میکنند. بعنوان مثال: سایت ورزش ۳، اینترنت بانک ملی، ورود به سایت بیمه تامین اجتماعی، فیس بوک
- نیت اطلاعاتی: کاربر به دنبال کسب اطلاعات و پاسخ سوال خود درباره یک موضوع خاص است. به عنوان مثال: انواع باطری ماشین، نحوه رست کردن قهوه، تنظیم فشار پکیج
- نیت تجاری: کاربر قصد خرید یک محصول در آینده نزدیک را دارد و درحال تحقیق قبل از اقدام به خرید است. به عنوان مثال: قیمت جارو برقی، خرید چادر کوهنوردی، لیست قیمت لپ تاپ
- نیت خرید: کاربر به طور قطع قصد خرید یک محصول را دارد و آماده انجام خرید است. به عنوان مثال: خرید لپ تاپ آنلاین، فروشگاه اینترنتی لپ تاپ
گوگل هرکدام از عبارات (Query)هایی را که پیشبینی میکند نیت اصلی کاربر از جستجو بوده است، به نتایج مرتبط آن متصل میکند. بیشتر روشهای بهینه سازی محتوا، جستجوهای با نیت کسب اطلاعات هستند.
آنچه که در طول زمان رتبهها را مشخص میکند، نحوه تعامل و واکنش کاربران به محتوای شماست. آیا کاربران در صفحه شما باقی میمانند؟ محتوای شما چند بار در ماه کلیک میخورد؟ آیا محتوایتان نیازهای کاربران را برآورده میکند؟ آیا این محتوا روی شبکههای اجتماعی به اشتراک رسیده است؟
به همین خاطر است که محتوا همیشه باید برای کاربران خواندنی باشد و نیازهای آنها را پاسخ دهد. رتبه محتوای شما در موتورهای جستجو با گذشت زمان به دست خواهد آمد.
خوب است بدانید:
صفحه بنیادی (Pillar Content)
باید قبل از هرگونه اقدام به تولید محتوا، ساختار محتوایی سایت استخراج گردد. هر محتوایی همیشه با سایر محتواها در ارتباط است. باید در ابتدا صفحات بنیادی و صفحات فرعی یا کوچکتر مشخص کنید تا بتوانید با یک ساختار مناسب بین آنها لینک ایجاد کنید. صفحه بنیادی موضوع اصلی را پوشش میدهد (کلیدواژههای کوتاه، اساسی و با تعداد جستجوی بالا). و صفحات فرعی (کلیدواژههای جانبی، عمدتا دو یا چند کلمهای و با تعداد جستجوی کمتر)، وارد جزئیات مربوط به زیردستههای آن موضوع میشوند (کلیدواژههای دُم دراز).
بهتر است یک مثال را با هم بررسی کنیم. فرض کنید میخواهیم یک کمپین تولید محتوا حول موضوع «فروش در شبکههای اجتماعی» ایجاد کنیم. در این مثال، «فروش در شبکههای اجتماعی» یک موضوع بنیادی است یا فرعی؟ پاسخ درست این است که بستگی دارد! اگر سایت مورد نظر در حوزه روشها و ابزارهای فروش در فضای مجازی فعالیت میکند، بدون شک این موضوع به یک صفحه بنیادی نیاز دارد. اما اگر سایت در حوزه فروش (به صورت کلی) فعالیت میکند، آنگاه این موضوع به یک محتوای فرعی تبدیل خواهد شد.
به یاد داشته باشید که یک صفحه بنیادی خوب باید دارای یک موضوع اساسی باشد که ارتباط بسیار نزدیکی با یکی از حوزههای اصلی فعالیت کسب و کار شما داشته باشد.
صفحات فرعی (Cluster Pages)
صفحات فرعی یا دستهای، صفحاتی هستند که موضوعات زیردستهای مربوط به صفحه بنیادی را پوشش میدهند. این صفحات معمولا شامل مطالبی هستند که یک موضوع را با جزئیات مورد بررسی قرار میدهند.
یک روش برای یافتن موضوعات مناسب برای صفحات فرعی، تحقیق کلمات کلیدی است. میتوان با استفاده از تکنیکها و ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی و با توجه به موضوع اساسیای که در صفحه بنیادی استفاده شده است، کلیدواژههای (معمولا) دُم دراز مرتبط را شناسایی کرد و حول آن کلیدواژهها محتوای مورد نظر را تولید کرد. فقط باید دقت داشت که در انتخاب این موضوعات، از حوزهی اصلی فعالیت کسب و کار خود زیاد فاصله نگیرید.
۳. آنالیز رقبا: رقابت چقدر سنگین است؟
اکنون که صفحه بنیادی و موضوعات فرعی بدست آمده، باید به بررسی و تحلیل رقبا بپردازید. برای این کار میتوانید کلمه مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید. هدف این است که صفحات و مطالب موجود در صفحه اول گوگل را از لحاظ تعداد کلمات، کیفیت محتوا، میزان پوشش موضوع، اعتبار، شفافیت و ضریب حل مشکلات موجود مورد سنجش قرار دهیم. سعی کنید به سوالات زیر پاسخ دهید:
- در حال حاضر چه سایتی رتبه اول را در کلیدواژه مورد نظر دارد؟
- دلیل اول بودن این سایتها در آن موضوع چیست؟
- این سایتها مخاطبانشان را چگونه خطاب میکنند؟
- مقالات موجود تا چه حد قابل خواندن هستند؟
- کاربران چگونه در این سایتها مسیرشان را مییابند؟
- برای بهتر شدن محتوای خودم نسبت به رقبای موجود در صفحه اول گوگل چه کار میتوانم بکنم؟
ابزارهای تجاری نظیر SEMRUSH و Ahref به شما کمک میکند اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص متوسط تعداد کلمات موجود در صفحات برتر و یا ساختار لینکهای داخلی و خارجی این صفحات به دست آورید.
۴. پوشش موضوع: شناسایی شکافهای محتوا
با محتواهای قبلی شروع کنید. هدف این است که شکافها را شناسایی کرده و آنها را با محتوای معتبر، مرتبط و با کیفیت پر کنید. در اینجا منظور از شکاف، هر موضوعی است که در صفحات نتایج برتر گوگل پوشش داده شدهاند، اما در محتوای شما موجود نیست.
برای این کار نیز میتوان از کمک ابزارهای موجود بهرهمند شد. باید به کمک این ابزارها، موضوعات پوشش داده شده توسط رقبایتان را بررسی کنید تا اگر چیزی را از قلم انداختهاید، هرچه زودتر آن موضوع را نیز به محتوایتان اضافه کنید. این پروسه میتواند روی محتوای موجود انجام گیرد و یا برای شکافهای موجود، صفحات و نوشتههای جدید ایجاد شود.
۵. از هدینگها و لیستهای شمارهدار و بدون شماره استفاده کنید
امروزه اکثر کاربران یک متن بلند را مو به مو نمیخوانند، بلکه محتوا را اسکن میکنند و با خواندن تیترها و موارد شماره دار به دنبال پاسخ سوال خود هستند. بهتر است نگارش محتوا به گونهای باشد که کاربر با یک نگاه بتواند ساختار آن را درک کند.
از هدینگها در جای مناسب استفاده کنید. هر نکته و بحث جدید باید توسط H2 منعکس شود. طبق مطالعهای که توسط SEMRUSH انجام شده ۳۶ درصد از مقالاتی که دارای h2 , h3 هستند دارای عملکرد بهتری از نظر ترافیک، میزان اشتراک در شبکههای اجتماعی و تعداد بک لینک دارند.
۶. انتخاب تیترهایی که با یک نگاه اطلاعات را منتقل میکنند
خوانندگان محتوای متنی را بصورت اجمالی بررسی میکنند. مطالعه انجام شده توسط نلسن نورمن گروپ نشان داد که تنها ۱۶ درصد از کاربران بصورت کلمه به کلمه متون را میخوانند.
از اینکه تیترهای استفاده در بخشهای مختلف متن گویا هستند و خواننده را از محتوای پاراگراف بعدی آگاه میکنند مطمئن شوید. سعی کنید از کلمات و سوالاتی که کاربران جستجو میکنند در تیترها استفاده کنید و در پاراگرافهای بعدی توضیحات بیشتری بدهید
۷. استفاده درست از عکس و ویدیو
ارزش یک تصویر از هزاران کلمه بیشتر است. گوگل هنوز توانایی این را ندارد که عکسها و ویدیوها را به طور دقیق و از لحاظ میزان ارتباط به موضوع مورد جستجو بسنجد.
میزان ارتباط یک صفحه عموما با توجه به محتوای متنی موجود در آن صفحه سنجیده میشود. اما عکسها و ویدیوها بدون شک باعث تعامل هرچه بیشتر کاربران خواهد شد. که همین امر سبب افزایش زمان سپری شده توسط کاربر و میزان به اشتراک گذاری محتوا میشود که نهایتا به بهبود سئو و افزایش رتبه در گوگل خواهد انجامید. استفاده درست از تصاویر و بهینه سازی عکسهای موجود در سایت نکات مختلفی دارد که بیشتر مربوط به بحث سئوی تصاویر در سایت است که در اینجا به آن نمیپردازیم.
مطالعه بیشتر: آموزش سئوی تصاویر در سایت: راهنمای جامع سئو عکس
۸. از جملات و پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید
استفاده از جملات کوتاه و واضح و پاراگرافهای کوتاه به قابلیت خوانش محتوا کمک شایانی میکند. از نوشتن پاراگرافهای طولانی پرهیز کنید. کاربران معمولا پاراگرافها را برای رسیدن به سوال خود اسکن میکنند. سعی کنید اطلاعات کلیدی و اساسی را در ابتدای پاراگراف در اختیار کاربر قراردهید.
۹. استفاده از واژگان ساده
از بکارگیری کلمات ثقیل و پیچیده در متون خود بپرهیزید. در صورتی که نیاز به آموزش کاربران در مورد برند، صنعت یا حوزه تخصصی خود دارید بهتر است به توضیح معنا و مفهوم عبارات تخصصی بپردازید و توضیح شفاف، ساده و قابل فهمی از موضوع ارائه دهید.
۱۰. زبان مخاطب هدف خود را به کار گیرید
از ادبیاتی مشابه ادبیات کاربرانتان استفاده کنید. بهکارگیری کلمات، عبارات و سوالات کاربران میتواند نرخ تعامل با سایتتان را افزایش دهد. با این کار، اگر محتوای شما واقعا مشکلی از مشکلات کاربران را حل کند، تبدیل به یک محتوای بسیار جذاب با نرخ تعامل بالا خواهد شد.
زبان مخاطب شما چیست؟ کجا باید این مخاطبان و کاربران بالقوه را پیدا کنید؟ شبکههای اجتماعی و تالارهای گفتگو جای بسیار مناسبی برای این کار است. توئیتر، فیسبوک، وبینارها و کانالهای بحث و گفتگو همگی از این دستاند. وقتی در مورد موضوعی صحبت میشود، میتوانید زبان به کار گرفته شده توسط مخاطبان آن موضوع را شناسایی کنید و در مطالب خود استفاده کنید.
۱۱. محتوای قدیمی را بروز کنید
مقاله قدیمی را مجددا بروز بکنیم یا خیر؟ به طور کلی میتوان گفت که اگر محتوایی دارید که عملکرد نسبتا خوبی دارد و در دستهبندی موضوعات فرعیای که در مرحله دوم به دست آوردید میگنجد، میتوان آن محتوا را کاندید مناسبی برای انتشار مجدد دانست. به این ترتیب متوجه خواهید شد که در چه موضوعاتی میتوانید محتوای موجود را بهروز رسانی کرده و مجددا منتشر کنید و در چه موضوعی نیاز دارید که محتوایی را از صفر تولید کنید.
محتوای همیشه سبز (Evergreen Content) چیست؟
۱۲. کارها و اقدامات تکنیکال سئو محتوا
آنچه در ادامه خواهیم گفت، لیستی از رایجترین اقدامات و تکنیکهایی است که باید در هنگام انتشار آنلاین یک مطلب در نظر گرفته شوند.
- بهینه سازی عنوان صفحه (title) : از برچسبهای عنوان برای تعیین عنوانی که در صفحات نتایج جستجو برای محتوای شما نمایش داده میشود استفاده میشود. دقت کنید که این عنوان از عنوان مقاله متمایز است و باید تا جای ممکن محتوای موجود را معرفی کند تا کاربران برای کلیک روی آن در نتایج جستجویشان ترغیب شوند.
- توضیحات متا (Meta description): توضیحات متا نیز مانند برچسبهای عنوان باید یکتا و بامعنی باشند. اگر گوگل سایت شما را فراخوانی کند و متوجه شود که توضیحات متای آن دقیقا مشابه یک صفحه دیگر است، سایتتان را با سقوط رتبهی آن جریمه خواهد کرد. توضیحات متا همچنین میتوانند شامل یک بخش ترغیب کننده مانند «بیشتر بخوانید» باشند تا کاربران را به سوی کلیک روی سایت شما هدایت کند.
- برچسبهای تصویر: متنی که به عنوان متن جایگزین به یک تصویر الصاق میشود، باید تا جای ممکن اطلاعات لازم درباره آن تصویر را ارائه دهد. بیشتر سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس امکان اضافه کردن این برچسبهای تصویر را فراهم میکنند.
- آدرس صفحه (url): آدرس صفحه باید کوتاه و یکتا باشد. از کلمه کلیدی در آدرس صفحه استفاده کنید.
- دادههای ساختار یافته: برای برخی از انواع خاص محتوا، گوگل یک مجموعه از برچسبها را به نام دادههای ساختار یافته معرفی کرده است. این برچسبها به گوگل کمک میکنند تا محتوای شما را به درستی بشناسد و موارد ویژهای را در صفحه نتایج جستجو نمایش دهد. افزونههای سئو وردپرس مانند رنک مث و یوست سئو بصورت خودکار برخی از دادههای ساختار یافته را به مطالب اضافه میکنند.
- اوپن گرف (Open Graph): اوپن گرف سبب میشود که محتوای شما در شبکههای اجتماعی همچون فیسبوک شناخته شده و به اشتراک گذاشته شود. این نوع از برچسب شامل اطلاعاتی از محتوا است که تعیین میکند در صورت به اشتراک گذاری آن در شبکههای اجتماعی، چه عنوان و تصویری برای پیشنمایش محتوا نمایش داده شود.
- تراکم کلیدواژه: تراکم کلیدواژه در واقع میزان به کار گیری کلمه کلیدی هدف یک محتوا در متن آن محتوا است. بهتر است که تراکم کلیدواژه در یک بازه استاندارد باقی بماند. از استفاده غیر طبیعی و زیاد از کلمه کلیدی در متن پرهیز کنید.
مطالعه بیشتر: سئو وردپرس چیست؟ آموزش جامع سئو در سایت وردپرسی
۱۳. استفاده از لینکهای داخلی و لینکهای خارجی
با قراردادن لینک از یک محتوا به یک صفحه دیگر داخل سایت خودتان و یا یک منبع خارجی در واقع شما به فلسفه گوگل پایبند ماندهاید. مطمئن شوید که صفحه بنیادی و صفحات فرعی مرتبط با آن، همگی در جاهای مناسب به یکدیگر لینک شده باشند.
توصیه میکنیم که حداقل ۳ تا ۵ لینک داخلی در هر نوشته یا صفحهای که مینویسید قرار دهید. در حین نوشتن مطلب به سایر صفحات سایت در جای مناسب ارجاع دهید. این عدد ثابت نیست و بسته به طول مطلبی که مینویسید شاید لازم شود لینکهای داخلی بیشتری نیز در نوشته خود بگنجانید.
متن لینک باید کاملا شفاف و واضح انتخاب شود تا کاربر در هنگام کلیک کردن بداند که انتظار چه محتوایی را داشته باشد. همچنین فراموش نکنید که صحت و کارایی تمام لینکها را بررسی کنید تا از خطاهای 404 و لینکهای شکسته اجتناب شود. چرا که چنین خطاهایی هم برای کاربران و هم موتورهای جستجو ناخوشایند است.
توصیه ما این است که در هر مطلب خود به حداقل ۲ سایت معتبر لینک بدهید. اما برای اینکه مخاطبتان سایت شما را ترک نکند، ترفند خوبی که میتوانید به کار بگیرید این است که در تنظیمات لینک، گزینهی باز شدن در پنجره جدید را بزنید. برخی این کار را دوست ندارند، اما واقعیت این است که با باز شدن لینک در یک زبانه یا پنجره جدید، کاربر ممکن است بعدا دوباره به سایت شما مراجعه کند و زمان بیشتری را در سایتتان سپری کند. در حالی که اگر این کار را نکنید، ممکن است که کاربر به کلی سایت شما را فراموش کند.
پرسشهای متداول درباره سئو و بهینه سازی محتوا
در این قسمت پاسخ تعدادی از سوالات متداول در مورد اهمیت سئو محتوا و ارتباط آن با تولید محتوا ارائه شده است. اگر پاسخ سوال شما در این قسمت نیست، سوال خود را قسمت نظرات برای ما بنویسید.
یادگیری سئو محتوا چقدر زمان میبرد؟
سئو محتوا یکی از آسانترین جنبههای سئو است و یادگیری آن زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. شما با مطالعه این مقاله ۹۰ درصد از نکات سئو محتوا را فراگرفتهاید.
تفاوت سئو محتوا با سایر جنبههای سئو چیست؟
بسیاری از موارد مطرح شده درباره سئو محتوا با بسیاری از جنبههای دیگر سئو همپوشانی دارد. بعنوان مثال بحث انتخاب لینکهای داخلی از موارد سئو تکنیکال است.
تفاوت سئو با تولید محتوا در چیست؟
سئو و تولید محتوا با یک ارتباط دارند. هدف بازاریابی محتوا انتشار محتوای ارزشمند برای کاربران است. محتوای تولید شده توسط شما توسط کاربران دیده نخواهد شد مگر اینکه از تکنیکهای سئو محتوا استفاده کنید. در واقع سئو و تولید محتوا مکمل یکدیگر هستند.
تعداد کلمه پیشنهادی در نوشتن یک مقاله سئو شده چقدر است؟
قانون کلی برای تعداد کلمات لازم در یک مقاله وجود ندارد. طبق گفته جان مولر الگوریتمهای گوگل بیشتر به اورجینال بودن، کیفیت محتوا و مرتبط بودن محتوا توجه میکنند. البته مشاهدات و بررسیهای مختلف توسط مجموعههای مختلف به اعداد مختلفی نظیر حداقل ۲۴۰۰ و ۲۰۰۰ کلمه رسیدهاند. بطور کلی هرچه یک موضوع را از زوایای بیشتری پوشش دهید تعداد کلمات مقاله بیشتر خواهد شد و شانس رتبه گرفتن بیشتر خواهد بود.
سخن پایانی
سئو محتوا یکی از بخشهای مهم سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو است. این مبحث جنبههای مختلفی از جمه نوشتن محتوای مناسب، سازماندهی محتوا، تحقیق کلمات کلیدی و سئو تکنیکال را شامل میشود. با پیشرفت هرچه بیشتر گوگل و سیستمهای هوش مصنوعی به کار گرفته شده توسط این شرکت، برآورده کردن نیاز کاربر به مهمترین فاکتور در رتبهبندی نتایج جستجو تبدیل خواهد شد و تاثیر آن روز به روز بیشتر خواهد شد.
برای بازاریابهای محتوا این بدین معنی است که روشهای قدیمی سئو باید کاملا کنار گذاشته شده و تمرکز را بر بهینهسازی محتوا و دستهبندی موضوعات گذاشت، به نحوی که به بهترین شکل نیازهای کاربر پوشش داده شود. همه ما میدانیم که محتوا پادشاه است، بنابراین تولید محتوای باکیفیت در کنار رعایت اصول سئو همچنان اهمیت زیادی دارد که در درازمدت ثمره آن را خواهید دید.
شما در مورد سئو محتوا چه نظری دارید؟ برای سئو وبلاگ سایت خود چه اقداماتی انجام دادهاید؟ چالشهای تولید محتوای با کیفیت چیست؟ در مورد آینده تولید محتوا با ظهور ابزارهای جدید هوش مصنوعی نظیر چت جی پی تی چطور فکر میکنید؟ نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
8 دیدگاه دربارهٔ «سئو محتوا چیست؟ 0 تا 100 بهینه سازی و سئو محتوای متنی سایت»
بینظیر، کامل، دقیق و جذاب نوشته بودید. واقعا که مشخصا به سئوی محتوا واقفید با این شیوهی نگارشی که برای این مطلب بهکار بردید. خدا قوت
ممنون از لطفتون، بزودی این مطلب رو بروز رسانی میکنیم و اطلاعات جدید بهش اضافه خواهیم کرد.
واقعا مفید بود ممنون
خوندن این نظرات بمون انرژی میده. خوشحالیم خوشتون اومد.
مطلب بسیار خوبی بود
خوشحالیم استفاده کردید. موفق باشید.
مطلبتون بسیار جامع و کامل بود و ممنونم از طراحی زیبا و راحت سایتون و همچنین محتوای مناسب.
میخاستم ۵ ستاره بدم دستم خورد و یک ستاره شد و بابت این موضوع متاسفم و هر چی تلاش کردم نتونستم برگردونمش. البته مشکلی که بود واقعا نمیشه فهمید کدوم سمت ستاره ها باید کلیلک کرد که این اشتباه پیش نیاد یا حداقل راهی برای درست کردنش باشه.
بسیار ممنون و خسته نباشید میگم خدمتتون
ممنون، لطف دارید شما. به بقیه مطالب سایتمون هم سر بزنید.