سئو سایت فروشگاهی چیست؟ آموزش سئو فروشگاهی در 2024

سئوی فروشگاهی چیست

امروزه رقابت موجود در بین فروشگاه‌های آنلاین برای کسب رتبه‌های برتر در گوگل بسیار شدید است و سرمایه گذاری روی سئو سایت فروشگاهی امری اجتناب‌ناپذیر است. در چنین فضایی، یک اشتباه کوچک می‌تواند ماه‌ها تلاش شما را به باد بدهد و عملکرد فروشگاه اینترنتی و میزان فروش سایت را تحت تاثیر قرار دهد.

با اینکه هیچکس از اشتباه کردن در امان نیست و حتی بزرگترین شرکت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین هم دچار اشتباه می‌شوند، آگاهی از روش‌های صحیح سئو فروشگاهی موجب می‌شود که تا حد زیادی از این اشتباهات جلوگیری شود.

در این آموزش سئوی فروشگاهی شما خواهید آموخت چگونه یک استراتژی سئو برای سایت فروشگاهی خود طراحی کنید. در این آموزش به جنبه‌های مختلف سئو سایت فروشگاهی از جمله نکات تکنیکال، تحقیق کلمات کلیدی در سایت فروشگاهی و نکات محتوایی در سایت فروشگاهی خواهیم پرداخت. موارد ذکر شده در این مقاله فارغ از اینکه شما از وردپرس، مجنتو، دروپال، شاپیفای و … برای طراحی سایت فروشگاهی خود استفاده کرده‌اید به شما در افزایش رتبه سایت فروشگاهی کمک خواهد کرد.

تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

rocket
سایتت به سئو نیاز داره؟
هر سایتی برای رتبه گرفتن، به سئو نیاز داره. اگر تا الان روی سئوی سایتت کاری نکردی، بهتره که از همین امروز شروع کنی.

سئو سایت فروشگاهی چیست؟

سئوی فروشگاهی (E-commerce SEO) عبارتست از فرایند بهینه سازی وبسایت یک فروشگاه اینترنتی، به منظور بهبود رتبه در موتورهای جستجو نظیر گوگل و افزایش بازدید از سایت است که منجر به افزایش فروش و افزایش درآمد برای یک کسب‌وکار می‌شود.

چرا سئو در سایت‌های فروشگاهی مهم است؟

سئو برای سایت‌های فروشگاهی اهمیت حیاتی دارد و محصولات ارائه شده در سایت شما باید بالاتر از رقبایتان در صفحات جستجو نمایش داده شوند. در این صورت شما نیازی به هزینه برای تبلیغات کلیکی نخواهید داشت و به یک منبع رایگان ترافیک و جذب مشتری دست پیدا خواهید کرد. در اینفوگرافی زیر اهمیت سئو سایت‌های فروشگاهی نمایش داده شده است:

اهمیت سئو سایت های فروشگاهی طبق آمار

تفاوت سئوی سایت فروشگاهی با سئو در سایر سایت‌ها در چیست؟

تفاوت سئو سایت فروشگاهی با سایر وبسایت‌ها عمدتا در این است که در سایت‌های فروشگاهی هدف شما بهینه سازی سایت با تعداد زیادی محصول است که بسیاری از این محصولات ویژگی‌های مشابهی دارند. وجود محصولات با ویژگی‌های مشابه و تعداد بالا در دسته‌بندی‌های مختلف باعث می‌شود از دید گوگل محتواهای تکراری بیشتر به نظر بیاید و بسیاری از این محصولات و صفحات در فرایند ایندکس شدن سایت در گوگل با چالش مواجه شوند.

از طرف دیگر تعداد صفحات بالا در سایت‌های فروشگاهی، توجه به اصلاح مشکلات سئوی تکنیکال را در اولویت بالاتری قرار می‌دهد. کاربران در سایت‌های فروشگاهی برای خرید نیاز به بررسی و مشاهده چندین محصول و بازدید از چندین صفحه را دارند، پس بهبود سرعت سایت در این سایت‌ها اهمیت بالایی دارد. بهبود سرعت سایت یکی از جنبه‌های سئوی فنی یا سئوی تکنیکال است. از دیگر اهداف سئو تکنیکال در سایت‌های فروشگاهی مدیریت و بهینه سازی بودجه خزش (Crawling Budget) با توجه به تعداد بالای محصولات است. در مورد بودجه خزش در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

آموزش سئو سایت فروشگاهی

در ادامه همه اقداماتی که برای سئوی سایت فروشگاهی باید انجام دهید را آموزش خواهیم کرد.مراحل انجام سئوی سایت فروشگاهی به شرح زیر است:

۱- تحقیق کلمات کلیدی در سایت فروشگاهی

اصولا بهینه‌سازی موتورهای جستجو و طراحی استراتژی سئو همیشه با فرایند تحقیق کلمات کلیدی شروع می‌شود. در ابتدای مسیر طراحی استراتژی سئو فروشگاه اینترنتی لازم است از اینکه مشتریان هدف شما چه کلماتی را در گوگل جستجو می‌کنند و از چه کلیدواژه‌هایی برای جستجوی محصولات شما در گوگل و سایر موتورهای جستجو استفاده می‌کنند آگاه شوید.

پیدا کردن کلمات کلیدی مورد استفاده مخاطبان و اولویت‌بندی آن‌ها از جنبه‌های مختلف را تحقیق کلمات کلیدی می‌گویند.

کلیدواژه-چیست
تحقیق کلمات کلیدی در واقع پیداکردن کلماتی است که کاربران شما در موتورهای جستجو وارد می‌کنند.

کلمات کلیدی بدست آمده از فرایند تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ سوخت مورد نیاز موشک سئو در طراحی استراتژی سئو سایت فروشگاهی و صعود در گوگل خواهد بود. لیست کلمات استخراج شده اهمیت زیادی در طراحی ساختار اطلاعاتی مناسب سایت فروشگاهی دارد. در ادامه درباره ساختار اطلاعاتی سایت فروشگاهی بیشتر توضیح خواهیم داد. به طور خلاصه تحقیق کلمات کلیدی به شما می‌گوید:

  • مشتریان و کاربران سایت شما از چه کلماتی در گوگل استفاده می‌کنند؟
  • تعداد جستجوی کلمات در گوگل چقدر است؟
  • میزان رقابت و دشواری کسب رتبه در کلمات مختلف چگونه است؟
  • چه کلماتی برای کسب‌وکار شما درآمدزایی بیشتری دارد؟

مبحث تحقیق کلمات کلیدی یک مبحث بسیار گسترده و مهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحقیق کلمات کلیدی و آشنایی با ابزارهای مختلف بهتر است مقاله آموزش تحقیق کلمات کلیدی نوشته شده توسط گروه نردبان را مطالعه کنید. مطالعه این راهنما صفر تا صد فرایند تحقیق کلمات کلیدی را به شما خواهد آموخت و به کمک آن خواهید توانست یک لیست از کلمات کلیدی مهم ایجاد کنید.

انجام تحقیق کلمات کلیدی به کمک KWFinder

ساده‌ترین راه برای پیدا کردن یک لیست از کلیدواژه‌های مرتبط با کسب و کار استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی است. بهترین ابزارهای کارآمد تحقیق کلمات کلیدی عمدتا تجاری هستند و با پرداخت هزینه دلاری قابل خرید هستند. از بهترین این ابزارها KWfinder، ahref و Semrush را می‌توان نام برد. لایسنس kwfinder را می‌توان با پرداخت هزینه ریالی از سایت‌های ایرانی خرید و استفاده کرد.

مثلا شما با وارد کردن یکی از کلمات اصلی در kwfinder لیستی از کلمات مرتبط را دریافت خواهید کرد. برای مثال اگر به دنبال تولید محتوا و یا کسب رتبه برای کلمه «قهوه ساز» هستید باید کلمه قهوه ساز را در این ابزار وارد کنید.

نتایج-ابزار-kwfinderبرای-کلمه-کلیدی-مورد-نظر-ما
نتایج ابزار KWfinder برای کلمه کلیدی مورد نظر «قهوه ساز»، با بررسی اطلاعات موجود در این ابزار شما درک کاملی نسبت به تعداد جستجو، دشواری این کلمه و وضعیت رقبا پیدا خواهید کرد.

کسب اطلاعات در مورد کلیدواژه‌هایی که رقبایتان برای آن کلمات رتبه کسب کرده‌اند به شما کمک می‌کند تا ایده‌های جدید برای تولید محتوا و بهینه سازی صفحات پیدا کنید.

به عنوان مثال در تصویر زیر به بررسی یک وبسایت محبوب در زمینه قهوه coffeestore.ir می‌پردازیم. ابزار KWfinder به ما کلماتی که این وبسایت برای آن‌ها رتبه کسب کرده است را نمایش می‌دهد:

جستجوی-کلیدواژه-بر-اساس-دامنه-رقیب
تحقیق کلمات کلیدی بر اساس دامنه‌ی رقیب

ابزارهای رایگان تحقیق کلمات کلیدی

قطعا در هنگام جستجو در گوگل متوجه شده‌اید که گوگل به محض اینکه شما شروع به تایپ کردن کلمات کنید به صورت خودکار پیشنهاداتی را به شما ارائه می‌دهد. از آنجایی که این پیشنهادات بر اساس رفتار واقعی کاربران است می‌تواند منبع الهام خوبی برای انتخاب کلمه‌های کلیدی مناسب باشد. شما می‌توانید از پیشنهادات موتور جستجوی بینگ هم به همین منظور استفاده کنید.

پیشنهادات-گوگل-به-عنوان-یک-منبع-رایگان-برای-تحقیق کلمات کلیدی
در بالا سایر پیشنهادات گوگل برای کلمه «قهوه» را می‌بینیم. این پیشنهادت می‌تواند الهام بخش ما برای انتخاب سایر موضوعات در فرایند تولید محتوا و بازاریابی محتوی باشد.

جستجوهای مرتبط گوگل در قسمت (Searches Related to) قرار دارند و مشابه ویژگی کامل‌کردن خودکار کلمات است با این تفاوت که پیشنهادات در انتهای صفحه نمایش داده‌ شده‌اند.

تصویر قسمت جستجوهای مرتبط در جستجوی گوگل
نتایج مرتبط با جستجوی کلمه کاپوچینو
افزونه Keyword Surfer:

Keyword Surfer یک ابزار دوست‌داشتنی برای تحقیق کلمات کلیدی است که کلیدواژه‌های مشابه را در همان صفحه‌ی نتایج جستجوی گوگل نمایش می‌دهد. تنها کاری که شما باید بکنید نصب افزونه گوگل کروم Keyword Surfer است. بدین ترتیب با جستجوی کلمات جدید در گوگل این افزونه کلمات مشابه را به همراه اطلاعات آماری کلمه نمایش خواهد داد.

کلیدواژه های پیشنهادی توسط افزونه Keyword Surfer
نمایش کلیدواژه‌های مرتبط با کلیدواژه قهوه ساز در پنجره Keyword Surfer در گوگل کروم

استراتژی کلمه کلیدی

اکنون یک لیست از کلمات کلیدی مهم برای سایت فروشگاهی خود در اختیار دارید. برای کسب رتبه در این کلمات بایستی صفحاتی در سایت خود ایجاد کنید و این کلمات را در صفحه مناسب به کار ببرید. اول باید صفحات متناظر با هر کلمه را انتخاب کنید و سپس به نحوه استفاده کلمه کلیدی در صفحه فکر کنید.

فرض کنیم سایت فروشگاهی شما درباه قهوه است و پس از تحقیق کلمات کلیدی این کلمات را در لیست خود دارید:

  • قهوه خرد کن
  • لاته یا کاپوچینو
  • قهوه ساز تک فنجان
  • قهوه عربیکا
  • طرز تهیه قهوه دم سرد
  • قهوه خرد کن دستی مولینکس

اگر قصد دارید یک سایت فروشگاهی با بلاگ داشته باشید، باید بدانید کدام کلیدواژه را در پست‌های بلاگ هدف قرار دهید و برای کدام کلمات کلیدی دسته بندی بسازید و کدام کلمات مربوط به محصولات هستند.

برای برخی کلیدواژه‌ها، تصمیم گیری راحت است. مثلا کسی برای کلیدواژه «طرز تهیه قهوه دم سرد»، صفحه محصول نمی‌سازد، چون این کار فایده‌ای ندارد. افرادی که این کلمه کلیدی را جستجو کرده‌اند، می‌خواهند روش دم کردن این نوع قهوه را یاد بگیرند، و قصد خرید تجهیزاتش را ندارند.

اما در مورد کلیدواژه «قهوه خردکن دستی مولینکس» باید چکار کرد؟ آیا باید این را با نوشتن یک پست در بلاگ هدف قرار داد؟ یا باید صفحه‌ای ساخت که در آن تمام محصولات قهوه خرد کن مولینکس به فروش می‌رسد؟

از آنجا که هدف‌نهایی شما احتمالا فروش بیشتر قهوه خرد کن مولینکس است، غریزه شما می‌گوید که باید یک مطلب در وبلاگ با دسته بندی «قهوه خرد کن مولینکس» ساخت که در آن تمام محصولات مرتبط به فروش برسد. اما این یک راهبرد نادرست است، زیرا آنچه که کاربران به دنبالش هستند، چنین چیزی نیست. به عبارت دیگر، نیت و هدف آن‌ها از جستجوی این کلیدواژه خرید این محصول است.

انواع کلیدواژه در تحقیق کلمات کلیدی
بطور کلی نیت کاربران از ورود کلمات مختلف در موتورهای جستجو بصورت بالا دسته بندی می‌شود.

شاید بپرسید از کجا باید فهمید؟ اگر نگاهی به صفحه نتایج گوگل بیاندازیم، خواهیم دید که سایت‌های برتر برای این کلیدواژه، همگی سایت‌های فروشگاهی هستند که در آن‌ها محصولات قهوه خرد کن مولینکس به فروش می رسد.

نکات استراتژی کلیدواژه در سئو فروشگاهی:

  • کلمات کلیدی مشابه و مرتبط را در یک صفحه قرار دهید: مثلا نیاز نیست برای کلمات قهوه خورد کن مولینکس یا گرایندر قهوه مولینکس دو دسته بندی جدا بسازید.
  • از هدف‌گذاری تعداد زیادی کلمه برای یک صفحه پرهیز کنید. در اغلب موارد حداکثر دو کلمه را می‌توان در یک صفحه هدف گرفت.
  • صفحات مرتبط را در یک زیر دسته قرار دهید: مثلا صفحات «تلویزیون led 40 اینچ سامسونگ»، «تلویزیون led 42 اینچ سامسونگ»، «تلویزیون led 46 اینچ سامسونگ» همگی می‌توانند زیر دسته های یک دسته با عنوان تلویزیون سامسونگ باشند.
  • صفحات با دشواری کلیدواژه بالا بایستی در صفحات اصلی و قدرتمند سایت نظیر خانه و دسته‌بندی‌های اصلی به کار برده‌ شوند. به عنوان مثال کلیدواژه «تلویزیون» دشواری بالایی دارد. بهتر است برای کسب نتیجه بهتر، این کلمه در صفحه اصلی سایت هدف گذاری شود. کلیدواژه «تلویزیون سامسونگ» اهمیت کمتری دارد و باید آن را در زیر دسته تلویزیون قرار داد.
rocket
سایتت به سئو نیاز داره؟
هر سایتی برای رتبه گرفتن، به سئو نیاز داره. اگر تا الان روی سئوی سایتت کاری نکردی، بهتره که از همین امروز شروع کنی.

2- ساختار اطلاعاتی سایت فروشگاهی

ایجاد یک ساختار اطلاعاتی مناسب برای سایت فروشگاهی می‌تواند تفاوت بسیاری بین شما و رقبایتان ایجاد کند. به دلیل تعدد صفحات ایجاد شده توسط محصولات، توجه به ساختار اطلاعاتی بهینه و سازگار با موتورهای جستجو در سئو فروشگاهی اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

ساختار اطلاعاتی در واقع ترکیبی از دانش و هنر برای ارائه محتوای وبسایت به نحوی است که رضایت کاربران و موتورهای جستجو را به طور همزمان جلب کند. ساختار اطلاعاتی در اصل تقاطع حوزه تجربه کاربری و بهینه سازی موتورهای جستجو است که هم کاربران و هم موتورهای جستجو از ساختار اطلاعاتی طراحی شده بهره خواهند برد.

در صورتی که قصد طراحی سایت فروشگاهی از صفر را دارید و یا سایت فروشگاهی شما پیش از این طراحی شده است باید نکات زیر را برای موفقیت سئوی سایت فروشگاهی در نظر داشته باشید:

  • فرایند تحقیق کلمات کلیدی را به درستی انجام دهید.
  • استراتژی کلمات کلیدی را به دقت پیاده کنید.
  • یک ساختار اطلاعاتی مناسب و قابل فهم برای سایت فروشگاهی خود ایجاد کنید.
  • به بهینه سازی تصاویر استفاده شده در سایت توجه کنید.

ساختار اطلاعاتی مناسب در سایت فروشگاهی چگونه است؟

طراحی سایت فروشگاهی باید به نحوی باشد که کاربر بتواند با حداکثر ۳ کلیک از صفحه خانه به محصول مورد نظر دسترسی پیدا کند. این راهکار باعت بهبود تجربه کاربری خواهد شد. این راهکار از نقطه نظر سئو نیز بررسی صفحات شما توسط موتورهای جستجو را ساده‌تر خواهد کرد که امری مهم در کسب رتبه است. با فاصله گرفتن محصولات از صفحه اصلی سایت که اصولا مهمترین و معتبرترین صفحه در سایت‌های فروشگاهی است، شانس بررسی صفحات و ایندکس شدن توسط گوگل کاهش خواهد یافت.

برای درک بهتر این موضوع بهتر است به ساختار سایت در تصویر زیر توجه کنید. در صورتی که سایت شما دارای ساختار اطلاعاتی به شکل زیر است بایستی نسبت به اصلاح آن اقدام کنید.

ساختار اطلاعاتی نامناسب در فروشگاه اینترنتی

از مشکلات این ساختار می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • پیچیدگی ساختار سایت، درک ارتباط و منطق بین صفحات را برای موتورهای جستجو دشوار می‌کند.
  • این ساختار مقیاس پذیر نیست و احتمالا با اضافه شدن دسته بندی جدید برای محصولات ساختار نیز تغییر خواهد کرد.
  • این ساختار عمق زیادی دارد و صفحات در قسمت راست – پایین تصویر با بیش از ۳ کلیک قابل دسترسی هستند.

ساختار اطلاعاتی مناسب در سایت فروشگاهی، مانند تصویر زیر خواهد بود و دارای یک معماری هموار است که هر صفحه بصورت سلسله مراتبی به صفحات زیرین خود لینک داده است.

ساختار اطلاعاتی مناسب در سایت فروشگاهی
نکته مهم:
تغییر ناگهانی ساختار سایت تاثیر شدیدی روی سئو سایت خواهد داشت و بهتر است این عملیات با احتیاط صورت پذیرد. اگر ساختار سایت شما ایده‌آل نیست برای اصلاح ساختار از جا‌به‌جا کردن و تغییر آدرس صفحات پیش از بررسی همه جوانب یا دریافت مشاوره از یک مشاور سئو حرفه‌ای کمک بگیرید. بهتر است قبل از تغییر ساختار از پیاده سازی درست ریدایرکت‌ها و پیش نیازهای فنی اطمینان حاصل کنید. ما در گروه نردبان می‌توانیم به شما در اصلاح ساختار سایتتان و سایر خدمات سئو و بهینه سازی سایت کمک کنیم.

تا اینجای کار کلمات کلیدی مهم برای سایت فروشگاهی خود را بدست آورده‌اید و ساختار اطلاعاتی مناسب بدست آمده است. در بخش بعدی برخی نکات ضروری و مهم سئو محتوایی در سایت‌های فروش آنلاین ارائه شده است.

۳- محتوای بدنه

در اغلب سایت‌های فروشگاهی محتوای بدنه در بالا یا پایین محصولات قرار دارد. محتوای بدنه به موتورهای جستجو درک بهتری از محتوا و موضوع صفحه خواهد داد و اینکه این یک صفحه خاص و یکتاست و باید در نتایج جستجو نمایش داده شود. بدون استفاده از محتوای بدنه فهمیدن ارتباط صفحه با کلیدواژه برای گوگل دشوار خواهد شد.

در زیر یک مثال از محصولات قرار گرفته در قسمت پرینترهای سایت دیجی کالا نشان داده شده‌ است:

نمایش محل قرار گرفتن محتوای بدنه در دسته محصولات پرینتر در سایت دیجی کالا
نمایش محل قرار گرفتن محتوای بدنه در دسته محصولات پرینتر در سایت دیجی کالا

دیجی کالا عمدا محل قرارگیری محتوای بدنه را در انتهای صفحه قرار داده است. آن‌ها نمی‌خواستند محتوای بدنه، محصولات را به پایین صفحه هدایت کند. هدف آن‌ها دسترسی سریعتر کاربر به محصولات دسته پرینتر (تجربه کاربری بهتر) و انتخاب و خرید محصول بود. از طرف دیگر این انتخاب هدف دیگری هم دارد و آن فراهم کردن امکان درک بهتر از محتوای صفحه برای موتورهای جستجو است (سئوی بهتر).

به تمام صفحاتی که کسب رتبه در گوگل توسط آن صفحات برای شما مطلوب است محتوای بدنه اضافه کنید. معمولا مهمترین صفحات در سایت‌های فروشگاهی صفحه اصلی سایت، صفحات دسته بندی، صفحات زیر دسته بندی و مهم‌ترین محصولات سایت هستند. پس از تکمیل محتوای بدنه این صفحات می‌توانید به سایر محصولات و بخش‌های سایت نیز محتوا اضافه کنید.

نکات مهم در نوشتن محتوای بدنه:
  • محتوای بدنه صفحات باید برای هر صفحه یکتا باشد و طول آن حداقل ۲۰۰ کلمه باشد.
  • برای استفاده از کلمات کلیدی در متن اصرار نکنید. متن خود را برای کاربران بنویسید و نه صرفا برای موتورهای جستجو.
  • برای نوشتن محتوای مفید برای کاربرانتان تلاش کنید. متون را از سایر سایت‌ها کپی نکنید. به کاربر توضیح دهید محصول شما چه ویژگی‌ای دارد، نقاط قوت و ضعف آن چیست و چرا باید آن را خریداری کنند.
  • از ترکیب مفرد و جمع کلمه کلیدی هدف در هر صفحه استفاده کنید.
  • به محصولات مرتبط و سایر مطالب مفید لینک بدهید.

۴- بهینه سازی URL صفحات

برای بهینه سازی URL صفحات بهتر است آدرس صفحات مرتبط و کوتاه باشد و در صورت امکان کلیدواژه اصلی را دربرگیرد. از انتخاب آدرس‌های طولانی پرهیز کنید زیرا خواندن آدرس‌های طولانی برای ربات خزنده گوگل دشوار است.

یک مثال از انتخاب آدرس مناسب در یک فروش لباس:

www.tshirt-shop.com/tshirt/yellow-tshirt-small-size

مثالی از آدرس طولانی، نامفهموم و حاوی مقدار زیادی عدد که درک آن برای موتورهای جستجو دشوار است:

www.tshirt-shop.com/c23/i-12240485859403/yellow-sweater

توصیه ما در سایت‌های فارسی استفاده از نام محصول به فارسی در آدرس محصول است.

۵- انتخاب درست عنوان صفحات

عنوان صفحه (title) بدلیل تاثیری که روی نرخ کلیک صفحه در نتایج جستجو می‌گذارد دارای اهمیت فراوانی در سئو فروشگاهی است زیرا به کاربر و موتورهای جستجو درباره محتوای صفحه اطلاعات ارائه می‌دهد. عنوان صفحه بهینه سازی شده باید خلاصه، گویا و شامل کلمات کلیدی بوده و بین ۵۵ تا ۶۰ کاراکتر باشد.

نکات ضروری که در هنگام نگارش عنوان صفحه به آن توجه کنید:

  • عنوان فروشگاه نباید در ابتدای عنوان صفحه باشد.
  • به نوشتن عنوان صفحه مثل نوشتن عنوان یک مقاله فکر کنید.
نکته کاربردی:
نوشتن عنوان سفارشی برای همه محصولات امری زمانبر و پیچیده است. بهتر است از قالب‌هایی برای نگارش عنوان این صفحات تعریف کنید. مثلا:

خرید ٪product% با ارسال رایگان | قیمت روز %product%

در نهایت می‌توانید محصولات مهم را بصورت دستی ویرایش کنید. در صورتی که سایت شما وردپرسی است می‌توانید با استفاده از افزونه‌های سئو وردپرس یک قالب برای عنوان صفحات دسته بندی و محصولات سایت خود قالب تعریف کنید.

۶- انتخاب درست توضیحات متای صفحات

برای نوشتن توضیحات متا (Meta description) در سایت فروشگاهی به نکات زیر توجه کنید:

  • طول توضیحات متا باید حدودا ۱۵۰ کاراکتر باشد.
  • توضیحات متای هر صفحه باید مختص همان صفحه و یکتا باشد.
  • در توضیحات متا به خریدار توضیح دهید که فروشگاه شما چه مزایای دیگری نیز دارد به عنوان مثال (ارسال رایگان، فروش ویژه، تخفیف ۲۰ درصدی، یکی بخر دوتا ببر و گارانتی، ضمانت، تضمینی …). استفاده از عبارات زیر یکی از روش‌های جلب توجه کاربر در صفحه نتایج جستجو است.

۷- سئوی تصاویر در فروشگاه اینترنتی

افزایش سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم رتبه بندی در گوگل است و تصاویر با حجم بالا یکی از عوامل کاهش سرعت در سایت‌های فروشگاهی است. برای بهینه سازی تصاویر در سایت باید به نکات زیر توجه کنید:

  • فشرده سازی تصاویر و استفاده از فرمت مناسب یکی از عوامل مهم در کاهش تصاویر است. بهتر است حجم تصاویر استفاده شده در سایت کمتر از ۲۰۰ کیلوبایت باشد.
  • استفاده از نام با معنا برای فایلهای بارگذاری شده یک نکته مهم در سئو تصاویر است. مثلا به جای IMG01254.jpg از تیشرت-قرمز-سایر-لارج.jpg استفاده کنید.
  • استفاده از تصاویر با ابعاد مناسب در مکان مورد استفاده داخل صفحه و همچنین دستگاه نمایش دهنده تصاویر.
  • انتخاب درست متن جایگزین تصاویر یکی از عوامل مهم در سئو سایت است. از کلمه کلیدی در متن جایگزین استفاده کنید.

به شما توصیه می‌کنیم، مقاله سئوی تصاویر را بخوانید تا نحوه نگارش درست متن جایگزین را یاد بگیرید.

۸- سئوی صفحات محصول

برای سئوی محصولات سایت فروشگاهی به نکات زیر توجه کنید:

  • نام محصولات را هوشمندانه انتخاب کنید. معمولا نام محصول شباهت بسیاری با آنچه که کاربر جستجو می‌کند دارد. نام محصول را در گوگل سرچ کنید و ببینید کدام نام برای محصول رایجتر است.
  • در تایتل صفحه محصول و توضیحات متای محصول عباراتی مانند: ارسال رایگان، ارسال فوری، گارانتی بازگشت وجه و تخفیف و… ذکر کنید.
  • برای هر محصول محتوای بدنه بنوسید و پاسخ پرسش‌های کلیدی کاربران قبل از خرید آن محصول را بدهید.
  • برای هر محصول چند عکس با کیفیت از زوایای مختلف بگذارید و نام گذاری درستی داشته باشید.
  • برای تصاویر محصولات متن جایگزین مناسب بنویسید.
اینفوگرافی-سئوی-محصولات-در-سایت-فروشگاهی
یک نمونه صفحه محصول سئو شده

۹- آیکون‌های اشتراک در شبکه‌های اجتماعی

همه ما میدانیم که فعال بودن در شبکه‌های اجتماعی برای همه کسب و کارها امری ضروری است. اما آیا شما نیاز به دکمه‌های اشتراک در شبکه‌های اجتماعی در صفحات محصولات فروشگاه اینترنتی دارید؟ پاسخ کوتاه: بله!

آیکون‌های اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند که بازدید کنندگان سایت، محصولاتتان را به صورت رایگان در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنند. اگرچه شبکه‌های اجتماعی بصورت مستقیم تاثیری روی رتبه صفحات ندارد اما انتشار یک صفحه در شبکه های اجتماعی و تعامل بیشتر کاربران با آن صفحه منجر به بهبود رتبه صفحه خواهد شد.

در صورت استفاده از آیکون شبکه‌های اجتماعی در صفحه محصول سایت فروشگاهی خود به نکات زیر توجه کنید:

  • شمارنده‌های تعداد انتشار صفحه در شبکه‌های اجتماعی را نمایش ندهید.
  • در صورتی که کاربر سایت شما ایرانی است بهتر است آیکون شبکه‌های اجتماعی‌ای را نمایش دهید که ایرانیان فعالیت بیشتری در آنجا دارند، مانند اینستاگرام، تلگرام و توییتر
خوب است بدانید:

نتایج یک مطالعه که توسط ShareThis انجام شد نشان داد که افراد متولد شده بین 1980 تا 2000 میلادی اگر محصولی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند احتمال خرید آن توسط آن‌ها دوبرابر می‌شود. این نشان می‌دهد افراد تمایل دارند قبل از خرید یک محصول با دوستان و آشنایان خود درباره آن محصول مشورت کنند و بعد تصمیم بگیرند. پس ساده سازی این فرایند می‌تواند به افزایش نرخ فروش کمک کند.

۱۰- استفاده از ویدیوی محصولات

علاوه بر تاثیراتی که استفاده از ویدیو در افزایش نرخ تبدیل دارد، استفاده از ویدیو می‌تواند به شما در بهبود رتبه در نتایج جستجو کمک کند. ویدیوها به شما کمک می‌کند تا زمان بازدید کاربر افزایش یابد. همچنین ویدیو به شما کمک می‌کند تا خود را از رقبایتان متمایز کنید.

چند نکته در مورد تولید محتوای ویدیویی برای محصولات در سایت‌های فروشگاهی:

  1. مختصر و مفید باشد. سعی کنید طول ویدیو کمتر از یک دقیقه باشد.
  2. ویدیوی شما ساده باشد. از فیلترهای فانتزی استفاده نکنید و تصاویر واقعی محصول را به کاربر نمایش دهید.
  3. در صورتی که بودجه کافی دارید از یک تولیدکننده ویدیوی حرفه‌ای کمک بگیرید. تفاوت بسیاری بین یک ویدیوی معمولی و یک ویدیوی حرفه‌ای وجود دارد.
خوب است بدانید:
در مورد سرمایه گذاری روی تولید محتوای ویدیویی برای محصولات فروشگاهتان مردد هستید؟ بهتر است به آمار زیر توجه کنید:
  • Animoto دریافت که احتمال خرید کاربران در صورت تماشای یک ویدیو درباره محصول یا سرویس ۷۳ درصد افزایش پیدا می‌کند.
  • Digiday اعلام کرد که ۵۲درصد از مصرف کنندگان گفته‌اند که تماشای ویدیو درباره یک محصول به آنها اعتماد بیشتری در مورد تصمیم‌های خریدشان می‌دهد.

پس از انجام فرایند تحقیق کلمات کلیدی شما یک لیست از کلمات مهم برای سایت فروشگاهی خود دارید. با استفاده از این لیست شروع به دسته بندی و ایجاد سلسله مراتب در ناوبری سایت کنید.

  • صفحات مرتبط را در کنار هم قرار دهید.
  • عنوان صفحات را به نحوی انتخاب کنید که شامل کلمات کلیدی مهم باشد اما در این زمینه وسواس به خرج ندهید. خوانایی عناوین بر حضور کلمه کلیدی اولویت دارد.
  • از صفحه اصلی سایت به صفحات دسته بندی لینک دهید و از صفحات دسته بندی به صفحات زیرین دسته بندی لینک دهید. در صورتی که بعضی دسته بندی‌‌ها با هم مرتبط هستند آن‌ها را به هم لینک کنید.

و برای محتوای بخش‌های زیر تصمیم گیری کنید:

  • منوی ناوبری اصلی
  • منوی نوار کناری
  • منوی فوتر
  • مسیر راهنما (breadcrumb)

۱۲- استفاده از HTTPS

از گذشته سایت‌های فروشگاهی از پروتکل HTTPS برای صفحات تکمیل سفارش خود استفاده می‌کردند. سال‌ها پیش گوگل به کارگیری این پروتکل را در تمام بخش‌های سایت‌های مختلف شروع کرد. پیاده‌سازی کل سایت در این پروتکل نقش نسبتا ناچیزی در الگوریتم گوگل دارد. بنابراین با اینکه تا حدی برای سایت مفید است، اما نمی‌تواند تفاوت عمده‌ای در سئو فروشگاهی سایت شما ایجاد کند.

جنبه‌ی مهم‌تر استفاده از HTTPS مربوط به امنیت بیشتر آن است. برای درک اهمیت این موضوع، کافی است بدانید که اغلب مرورگرها برای سایت‌هایی که از https استفاده نمی‌کنند، یک پیغام هشدار نمایش می‌دهد که اعلام می‌کند این سایت از امنیت کافی برخوردار نیست.

مروگر کروم در صورت عدم نصب ssl

دیدن چنین پیامی ممکن است کاربران و مشتریان سایت فروشگاهی شما را نگران کند. بنابراین بهتر است به این دلیل هم که شده از پروتکل HTTPS استفاده کنید.

بهترین راهکار در استفاده از https:

  • پیاده‌سازی کل سایت روی HTTPS
  • اجرای صحیح و کامل انتقال URLها در زمان تغییر از HTTP به HTTPS

۱۳- استفاده از نقشه سایت

نقشه سایت یک فایل متنی با پسوند XML است که در آن همه صفحاتی از سایتتان که می‌خواهید توسط موتورهای جستجو مورد بررسی قرار گرفته و ایندکس شود مشخص می‌شوند.

نقشه سایت

نکات نقشه سایت در سایت‌های فروشگاهی:

  • مطمئن شوید که سایت مپ به صورت پویا تولید می‌شود. نقشه سایت باید با هربار اضافه شدن یا حذف شدن صفحات به سایت، به‌روز رسانی شود تا همیشه تصویر درستی از سایت به موتورهای جستجو عرضه شود.
  • تمام صفحات قابل ایندکس شدن سایتتان را در نقشه سایت XML بگنجانید.
  • بیشتر از 50000 URL از سایتتان را در یک نقشه سایت قرار ندهید. بهتر است که در صورت داشتن بیشتر از این تعداد صفحه، آن‌ها را در دو یا چند فایل مجزا قرار دهید.
  • در صورت داشتن بیشتر از یک نقشه سایت، بهتر است یک فایل نقشه سایت XML ایجاد کنید که در آن همه نقشه‌های سایت لیست شده باشد. به این ترتیب موتورهای جستجو راحت‌تر پیدایشان می‌کنند.
  • در فایل robots.txt سایتتان به نقشه سایت ارجاع دهید. با این کار موتورهای جستجو نقشه را راحت‌تر پیدا خواهند کرد.
  • نقشه سایت را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید. برای مطالعه بیشتر درباره نحوه ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول به مقاله آموزش گوگل سرچ کنسول مراجعه کنید.

۱۴- راحتی استفاده در موبایل

موتورهای جستجو بیش از هر زمان دیگری به فاکتور تجربه کاربری اهمیت می‌دهند. فاکتوری که «راحتی استفاده در موبایل» نقش اساسی در آن ایفا می‌کند.

در اواخر سال 2015 میزان جستجوهای گوگل که از طریق دستگاه‌های موبایل انجام می‌شد از کامپیوترهای خانگی پیشی گرفت. این میزان جستجو از آن زمان همواره در حال افزایش بوده. راحتی استفاده در موبایل تنها به سئو سایت مربوط نمی‌شود، بلکه با توجه به افزایش روز افزون کاربران موبایل، برای داشتن یک سایت فروشگاهی خوب، سایتتان حتما باید برای کاربران موبایل جذاب و دارای تجربه کاربری مناسب باشد.

باید مطمئن شوید که محتوا و عملکردی که به کاربران دسکتاپ و موبایل ارائه می‌دهید یکسان‌اند و کیفیت مشابهی دارند. گوگل در سال 2018 اعلام کرد که استراتژی خود را به mobile-first index تغییر خواهد داد. به این معنی که نسخه موبایل سایت‌ها به عنوان مرجع اصلی در الگوریتم‌های رتبه‌بندی گوگل استفاده می‌شود.

طراحی-واکنشگرا

سایت فروشگاهی باید واکنشگرا (Responsive) باشد و باتوجه به اندازه صفحه نمایشگر، چیدمان خود و اندازه‌ها را تطبیق دهد.

بهتر است که حداقل یک بار تست mobile-friendly testing tool را روی صفحات مختلف سایت فروشگاهی (صفحه اصلی، صفحه دسته بندی محصولات و صفحات محصول و…) اجرا کنید تا مطمئن شوید همه چیز به طور مناسب و طبق استاندارد انجام شده است.

۱۵- افزایش سرعت سایت

مطالعات نشان می‌دهند که صفحات با سرعت بارگذاری بالا، نرخ ترک سایت پایین‌تری دارند و باعث افزایش نرخ فروش می‌شوند. سایت آمازون طی تحقیقی دریافته بود که با هر 100 میلی ثانیه کاهش در زمان بارگذاری صفحاتش، میزان فروش 1 درصد افزایش می‌یابد. سرعت بارگذاری از سال 2010 به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی رتبه‌دهی گوگل در سایت‌های دسکتاپ اعلام شد.

اما با معرفی Core Web Vitals گوگل تاکید بیشتری روی اهمیت صفحات با سرعت بالا گذاشت. بنابراین اگر قصد افزیش فروش از طریق سایت خود را دارید، حتما مطمئن شوید که صفحات سایتتان زمان بارگذاری کمی دارند.

بهینه‌سازی یک سایت برای داشتن سرعت بیشتر یک کار تکنیکال به شمار می‌رود که شامل ده‌ها و صدها اقدام مختلف ریز و درشت است. اما در عمل با اجرای سه روشی که در ادامه توضیح خواهیم داد، می‌توان گفت که قسمت عمده‌ی مسیر بهینه‌سازی را طی خواهید کرد.

آموزش تصویری افزایش سرعت سایت وردپرسی🎯این ویدیو در یوتیوب بارگذاری شده است🎯
برای دیدن آن لطفا فـیـلـتـر‌شـکـن خود را روشن کنید.

از یک شبکه توزیع محتوا (CDN) استفاده کنید

در صورت استفاده از CDN، به جای اینکه سایت شما تنها توسط یک سرویس دهنده میزبانی شود، محتوای موجود در سایتتان در شبکه‌ای از سرورهای گوناگون در مکان‌های مختلف جهان قرار می‌گیرد. به این ترتیب، وقتی کاربری قصد بازدید از سایتتان را داشته باشد، می‌تواند به نزدیک‌ترین سرور موجود متصل شود. به این ترتیب زمان بارگذاری سایت کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، با توجه به اینکه CDNها محتوای موجود در یک سایت را کَش (cache) می‌کنند، به صورت خودکار، زمان بارگذاری کاهش می‌یابد. همچنین CDNها قابلیت این را دارند که به شکل بهتری حجم‌های بالاتر ترافیک را مدیریت کنند. این به این معنی است که اگر با داشتن تنها یک سرور امکان کاهش سرعت یا حتی کرَش کردن سایت در زمان اوج ترافیک وجود داشت، با استفاده از یک CDN، حتی حجم‌های بالای ترافیک تهدیدی برای سایتتان نخواهند بود.

فایل‌هایتان را بهینه‌سازی کنید

یک سایت تنها از صفحات html تشکیل نشده، بلکه شامل انواع فایل‌های دیگر هم می‌شود. رایج‌ترین این فایل‌ها تصاویر، کدهای جاوااسکریپت (JS) و کدهای CSS هستند. وظیفه این سایت‌ها این است که سایت شما را به بهترین و زیباترین شکل به نمایش بگذارند. اما اگر به درستی مدیریت نشوند ممکن است منجر به کاهش سرعت لطمه به سئوی سایت شوند.

برای جلوگیری از کاعش سرعت، باید فایل‌های موجود در سایتتان را بهینه سازی کنید:

  • مطمئن شوید که تصاویری که در سایتتان استفاده می‌کنید با توجه به دستگاهی که قرار است در آن نمایش داده شود بهینه سازی شده باشد. به عنوان مثال داشتن یک فایل عکس 4 مگابایتی در نسخه موبایل یک سایت منطقی نیست و باید حجم آن کم شود.
  • فایل‌های JS و CSS سایتتان را فشرده و بهینه سازی کنید تا از زمان بارگذاری سایت کاسته شود.
  • فایل‌ها را در زمان مناسب خود بارگذاری کنید. برای مثال، در سایت فروشگاهی خود و در صفحه دسته‌بندی محصولات، نیازی نیست که تصویر تمام محصولات بلافاصله بارگذاری شود. بهتر است این تصاویر زمانی که بقیه صفحه بارگذاری شد به نمایش درآیند. به این روش Lazy Loading گفته می‌شود. همین روش را برای فایل‌های JS و CSS نیز می‌توان به کار برد.

از کَش مرورگر (browser caching) استفاده کنید

بیشتر صفحات یک سایت از یک سری فایل و تصاویر مشترک استفاده می‌کنند. مانند فایل‌های JS، فایل‌های CSS و تصاویری مانند لوگوی وبسایت. مشکلی که وجود دارد این است که مرورگرها هربار که یک کاربر از صفحه‌ای به صفحه‌ی دیگری از سایت می‌رود، تمام فایل‌ها را مجددا فراخوانی و بارگذاری می‌کنند. کاری که موجب اتلاف زمان و انرژی زیادی می‌شود.

برای جلوگیری از چنین اتفاقی، سرو میزبان سایتتان باید پیامی به مرورگر بفرستد تا مرورگر یک کپی از فایل‌های لازم را ذخیره کند و در بارگذاری‌های آینده از آن‌ها استفاده کند. برای انجام این کار، یک هِدِر کَش باید همراه با فایل‌هایی که نیاز به ذخیره‌سازی دارند برای مرورگر فرستاده شوند که نشان می‌دهد باید این فایل‌ها تا یک زمان انقضای مشخص و برای مصارف احتمالی نگه‌داری شوند.

۱۶- بهینه سازی بودجه خزش

به زبان ساده، بودجه خزش در واقع آن مقدار از توجه موتورهای جستجو است که سایتتان می‌تواند داشته باشد. هر سایتی مقدار مشخصی بودجه خزش دارد که باید به صورت حساب شده خرج شود. شما باید کاری کنید که موتورهای جستجو بیشتر تمرکزشان را روی صفحاتی از سایتتان بگذارند که قصد رتبه گرفتن در آن‌ها را دارید.

با توجه به اینکه موتورهای جستجو باید به میلیون‌ها صفحه سر بزنند، منطقی است که برای این کار، اولویت‌بندی داشته باشند. این را هم باید در نظر داشت که منابع و قابلیت‌های سرویس هاستینگ وبسایت‌های مختلف با هم متفاوت است. ترکیب این دو موضوع، بودجه خزش کلی سایتتان را مشخص می‌کند.

بودجه خزش چیست

اگر بودجه خزش سایتتان تمام شده باشد، موتورهای جستجو عملیات خزش و سرزدن به سایتتان را متوقف می‌کنند تا بعدا در فرصت دیگری بازگردند. اگر بودجه سایتتان روی صفحاتی خرج شود که اهمیت چندانی برایتان ندارد، استراتژی سئو شما با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

فرض کنیم سایت شما 30000 صفحه دارد که همگی در دسترس موتورهای جستجو هستند. علاوه بر این 1000 صفحه دیگر هست که خطای 404 می‌دهند و 9000 صفحه‌ی دیگر هم هستند که به صفحات دیگر ریدایرکت می‌شوند. به این ترتیب، در مجموع 40000 صفحه خواهید داشت که عدد بسیار بزرگی است. حالا این را هم در نظر بگیرید که از مجموع این 40000 صفحه تنها 5000 صفحه قابل قابل ایندکس هستند.

شاید بپرسید این چه مشکلی دارد؟ خب، با اعدادی که فرض کردیم، تنها 12.5 درصد از صفحات سایتتان می‌توانند در صفحه نتایج جستجو به نمایش درآیند. بنابراین، از لحاظ تئوری 87.5 درصد از تمرکز موتورهای جستجو روی صفحاتی از سایتتان خواهد بود که حتی لازم نیست در جستجوها ظاهر شوند. این یعنی قسمت بیشتری از بودجه خزش سایتتان هدر می‌رود.

بهترین راهکار مدیریت بودجه خزش در سایت فروشگاهی:

  • بودجه خزش را از طریق فایل robots.txt مدیریت کنید. موتورهای جستجو را از دسترسی به بخش‌هایی که نیازی به دیده شدن ندارند محروم کنید.
  • لینک‌هایی که را که بازنشانی می‌شوند (پیغام 3xx)، یا قابل یافتن نیستند (پیغام 4xx) و یا خطای سرور (5xx) دارند آپدیت یا حذف کنید.
  • با کاهش زمان بارگذاری سایتتان می‌توانید این امکان را به موتورهای جستجو بدهید که در مدت زمان مشخص و بودجه‌ای که به شما اختصاص داده‌اند، صفحات بیشتری را بررسی کنند.
نکته مهم:
در اعمال تغییرات در فایل robots.txt نهایت احتیاط را داشته باشید و حتما در این زمینه از یک متخصص کمک بگیرید. اعمال تغییرات بصورت اشتباه در ویرایش این فایل می‌تواند سایت شما را به کلی از نتایج جستجو حذف کند.

۱۷- استفاده از داده‌های ساختار یافته (اسکیما)

منظور از داده ساختار یافته یا اسکیما، کدهایی است که به صفحات یک سایت اضافه می‌شوند تا به موتورهای جستجو کمک کنند محتوای آن صفحه را بهتر درک کنند. به زبان ساده‌تر، با این کار صفحات به زبانی که برای موتورهای جستجو قابل فهم است توضیح داده می‌شوند. در این بین، گوگل از بقیه موتورهای جستجو عملکرد بهتری در فهم و استفاده از داده ساختار یافته دارد.

به طور کلی، تشریح محتوای یک صفحه از طریق schema.org انجام می‌شود. در این سایت طیفی از برچسب‌های اسکیمای مختلف ارائه شده است که مفیدترین و جالبترین آن‌ها برای سئو سایت‌های فروشگاهی موارد زیر هستند:

  • Product: برای شرح صفحه محصولات
  • Reviews: برای شرح صفحات نقد و بررسی
  • Corporate Contacts: برای شرح شرکت یا سازمان
  • Breadcrumbs: برای نشان دادن اینکه سایت از بردکرامب استفاده می‌کند
  • Sitelinks Searchbox: برای نشان دادن اینکه می‌خواهید گوگل در صفحه نتایج جستجو و زیر بخش مربوط به سایت شما یک باکس جستجو قرار دهد که توسط موتور جستجوی سایت خودتان اداره می‌شود.

داده‌های ساختار یافته موقعیت‌های زیادی را برای متخصصان سئو و خصوصا سئو فروشگاهی ایجاد می‌کند. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما از آن استفاده کنید تا در میان رقبا متمایز شوید. در پیاده سازی داده‌های ساختار یافته می‌توانید از کمک ابزارهایی مانند Rich Result Test گوگل بهره بگیرید.

۱۸- از محتوای ضعیف و تکراری بپرهیزید

محتوای ضعیف به محتوایی گفته می‌شود که برای کاربر ارزشی ندارد یا ارزش بسیار کمی دارد. محتوای ضعیف را می‌توان در قالب‌های متفاوتی مشاهده کرد:

  • صفحاتی که هیچ محتوای اصلی‌ای ندارند
  • صفحاتی که محتوای متنی کمی دارند (کمتر از 50 کلمه)
  • صفحاتی که محتوایی عینا مشابه به یک صفحه دیگر دارند (مجتوای تکراری یا Duplicate Content)
  • صفحاتی که محتوایشان تا حد زیادی مشابه به یک صفحه دیگر است (صفحات تقریبا تکراری)

اگر صفحات سایتتان از یکدیگر متمایز نباشند، موتورهای جستجو ممکن است تصمیم بگیرند که رتبه بالایی به آن صفحات اختصاص ندهند و یا حتی به طور کلی آن‌ها را نادیده بگیرند. در چنین حالتی شما در حقیقت با خودتان رقابت خواهید کرد. رقابتی که به نفعتان نیست.

همچنین داشتن صفحات با محتوای کم (اصطلاحا به آن Thin Content یا محتوای لاغر می‌گویند.) یک نوع سیگنال به موتورهای جستجو است که نشان می‌دهد سایتتان در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد و از لحاظ سئو دچار مشکل است.

از عواملی که می‌توانند موجب به وجود آمدن محتوای ضعیف در یک سایت شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیلتر محصولات
  • مسیریابی چندجهتی
  • صفحه‌بندی
  • تعداد محصولات مایش داده شده در صفحه
  • ترتیب‌بندی
  • حالت‌های مختلف یک محصول
  • قرار گرفتن یک محصول در دسته‌های مختلف

خوشبختانه راه‌هایی برای جلوگیری از ایجاد محتوای ضعیف وجود دارد که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد.

نکات پیشرفته در سئوی سایت فروشگاهی

چالش‌های فیلترهای محصولات

در زمان استفاده از فیلتر محصولات، شما می‌توانید به زیرمجموعه‌ای از محصولات که به دنبالشان هستید دسترسی پیدا کنید. از دید کاربر، این یک قابلیت جذاب است، چرا که می‌تواند به راحتی به محصولات مورد نظرش برسد.

سایت‌های فروشگاهی این جستجو‌ها برای محصولات را به URL انتقال می‌دهند تا کاربران بتوانند بعدا دوباره به نتایج این جستجو مراجعه کنند و یا آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. و اینجاست که محتوای تکراری به وجود می‌آید. می‌توان با اعمال فیلترهای مختلف، عملا بی‌نهایت URL مختلف تولید کرد.

موتورهای جستجو این صفحات را بررسی (Crawl) می‌کنند، مگر اینکه از آن‌ها بخواهید این کار را نکنند. وقت و انرژی خزنده‌های موتورهای جستجو باارزش‌تر از آن است که بخواهند چنین صفحاتی را بررسی کنند. همانطور که می‌دانید، موتورهای جستجو برای هر دامنه، یک بودجه خزش (Crawl Budget) در نظر می‌گیرد که تعیین می‌کند آن موتور جستجو چقدر از زمان و توجهش را به سایت شما اختصاص می‌دهد.

بنابراین بهترین حالت این است که این زمان و انرژی صرف صفحات مهم‌تر سایتتان شود. صفحاتی که مایلید در نتایج جستجو به نمایش درآید.

بهترین راهکار در طراحی فیلتر سایت‌های فروشگاهی:

دسترسی موتورهای جستجو به صفحاتی که با فیلتر کردن محصولات ایجاد می‌شوند را مسدود کنید. برای انجام این کار باید در فایل ربات robots.txt سایتتان، دستور Disallow به این صفحات بزنید و از بررسی این صفحات توسط گوگل جلوگیری کنید. باید با امتحان کردن قابلیت فیلتر محصولات سایتتان در حالات مختلف، الگوی ایجاد URL را پیدا کنید، و سپس برچسب Disallow را به آن‌ها اضافه کنید. به عنوان مثال اگر URLهای ایجاد شده در اثر فیلتر محصولات همگی دارای الگوی زیر هستند:

www.example.com/product-category/?filter=...

می‌توانید دسترسی موتورهای جستجو به این صفحات را با اضافه کردن دستور زیر به فایل robots.txt سایتتان مسدود کنید:

Disallow /*?filter=*

بدین ترتیب از بررسی تمامی URLهایی که دارای عبارت *=filter درانتهای خود هستند توسط گوگل جلوگیری می‌کنید.

پیاده‌سازی درست ناوبری چندوجهی (Faceted Navigation)

مسیریابی چندوجهی به شما این امکان را می‌دهد تا به زیرمجموعه‌ای از محصولات در یک دسته‌بندی دسترسی پیدا کنید. به عنوان مثال فرض کنید یک دسته از محصولات دارید با عنوان «قهوه». وجه‌های دیگر این دسته میتواند بصورت زیرمجموعه‌هایی مانند «قهوه ترک» و «قهوه اسپرسو» باشد. در چنین شرایطی محتوای ضعیف ایجاد می‌شود که برای سئو فروشگاهی خوب نیست.

بهترین راهکار:

معمولا صفحاتی که به عنوان زیرمجموعه‌ای از یک دسته‌بندی به شمار می‌روند بهتر است که در گوگل ایندکس شوند و گوگل قادر به تشخیص این صفحات از هم باشد. بنابراین بهترین کار این است که در صفحات ایجاد شده برای هرکدام از این زیرمجموعه‌ها محتوای متنی مناسب و متفاوت از بقیه به کار ببرید.

صفحه بندی درست صفحات

اگر دسته‌ای وجود داشته باشد که محصولات زیادی در آن باشد، معمولا نمایش محصولات این دسته به صورت صفحه‌بندی شده خواهد بود. مثلا 300 محصول ممکن است در 10 صفحه نمایش داده شود. این صفحات بسیار مشابه هم خواهند بود و تنها تفاوتشان محصولاتی است که در آن‌ها به نمایش در می‌آیند. از دید موتورهای جستجو عملا همه‌ی این صفحات یکسانند.

موتورهای جستجو این صفحات را به عنوان صفحاتی با محتوای ضعیف می‌شناسند و معمولا آن‌ها را نادیده می‌گیرند. برای جلوگیری از چنین اتفاقی باید به موتورهای جستجو بفهمانید که این صفحات در واقع یک توالی از صفحات هستند که همگی به هم مرتبطند.

بهترین راهکار برای مدیریت صفحات صفحه بندی شده:

شما می‌توانید با مشخص کردن دقیق رابطه این صفحات، به موتورهای جستجو اطلاع دهید که از قابلیت صفحه‌بندی استفاده کرده‌اید. برای این‌ کار باید لینک‌های صفحات قبل و بعد را در هر صفحه تعریف کنید. با استفاده از دستورهای زیر:

rel="next"
rel="prev"

برای مثال صفحه‌ای را در نظر بگیرید که در آن محصولات در نهایت در قالب 3 صفحه نمایش داده خواهند شد. لینک‌هایی که باید به هر صفحه اضافه شوند به صورت زیر است:

صفحه اول:

<link rel="canonical" href="https://www.example.com/page-1/" />
<link rel="next" href="https://www.example.com/page-2/" />

صفحه دوم:

<link rel="canonical" href="https://www.example.com/page-2/" />
<link rel="prev" href="https://www.example.com/page-1/" />
<link rel="next" href="https://www.example.com/page-3/" />

و صفحه سوم یا آخر:

<link rel="canonical" href="https://www.example.com/page-3/" />
<link rel="prev" href="https://www.example.com/page-2/" />

فیلتر تعداد محصولات در صفحه

بسیاری از سایت‌های فروشگاهی امکان مشخص کردن تعداد محصولات نمایش داده شده در هر صفحه را برای کاربرانشان فراهم می‌کنند. مثلا ممکن است 12 یا 24 یا 36 محصول در هر صفحه نمایش داده شود. در چنین حالتی، URLهای ایجاد شده به این صورت خواهند بود:

www.example.com/product-category/?amount=12 
www.example.com/product-category/?amount=24 
www.example.com/product-category/?amount=36

بنابراین 3 نسخه متفاوت از صفحه‌ی مورد نظر ایجاد می‌شود.

در این صورت، موتورهای جستجو، این URLها را به عنوان صفحات تکراری خواهند شناخت. اتفاقی که اصلا برای سئوی فروشگاهی سایتتان خوب نیست و باعث می‌شود موتور جستجو در یافتن صفحه اصلی دچار سردرگمی شود.

بهترین راهکار برای فیلتر تعداد محصولات در هر صفحه:

درست مانند راهکار ارائه شده برای فیلتر محصولات، اینجا هم باید الگوی موجود در URLها را پیدا کرد و سپس دستور Disallow را در فایل robots.txt اضافه کرد. برای ادرس‌های بالا بایستی دستورالعمل زیر را به فایل ربات اضافه کرد:

Disallow /*?amount=*

چالش‌های فیلتر مرتب سازی محصولات توسط کاربر

این قابلیت برای کاربران اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال کاربر می‌تواند محصولات مورد نظرش را به ترتیب قیمت مرتب کند تا بتواند راحت‌تر انتخاب کند. اما اگر این قابلیت به درستی در سایت پیاده‌سازی نشود می‌تواند آسیب‌هایی به سئو فروشگاهی وارد کند. آسیب‌هایی که ناشی از سردرگمی موتورهای جستجو است.

سه حالت را در نظر بگیرید که در اولی، محصولات بدون ترتیب خاصی نمایش داده می‌شوند، در دومی محصولات به ترتیب گرانترین و در سومی به ترتیب ارزانترین. برای هرکدام از این سه حالت یک URL مجزا تولید می‌شود:

/www.example.com/product-category
www.example.com/product-category/?sort=priceHigh
www.example.com/product-category/?sort=priceLow

این سه URL، همه محصولات مشابهی را نمایش می‌دهند، صرفا ترتیب نمایششان در هرکدام متفاوت است. بنابراین موتورهای جستجو این صفحات را به چشم صفحات تکراری خواهند دید و از کنارشان خواهند گذشت.

بهترین راهکار برای فیلترهای مرتب سازی:

باز هم بهترین راهکار، خارج کردن این صفحات از دسترس خزنده‌های موتورهای جستجو است. برای این کار باید دستور زیر را به فایل robots.txt سایتتان اضافه کنید:

Disallow /*?sort=*

حالت‌های مختلف یک محصول

محصولاتی مانند لباس یا کفش معمولا در سایز‌ها و رنگ‌های مختلفی موجودند. یک مدل کفش به تنهایی می‌تواند 32 حالت مختلف (در 8 سایز و 4 رنگ) داشته باشد.

معمولا صفحاتی که برای این حالت‌ها ایجاد می‌شوند از محتوای کافی برای ایجاد تمایز برخوردار نیستند و نهایتا تصاویر موجود در آن‌ها تفاوت اندکی با هم دارند. که این خود باعث به وجود آمدن صفحات تکراری بیشتری می‌شود. به عنوان مثال حالت زیر را در نظر بگیرید:

آدرس صفحه اصلی یک تی شرت

www.example.com/product-category/tshirt/

آدرس سایز S تیشرت

www.example.com/product-category/product/variant-s/

آدرس سایز M تیشرت

www.example.com/product-category/product/variant-m/ 

سایز L تیشرت

www.example.com/product-category/product/variant-l/ 

بهترین راهکار:

اگر امکان این را ندارید که برای هریک از این صفحات محتوای متنی جداگانه بنویسید، بهتر است که با گذاشتن برچسب کنونیکال، محتوای اصلی را به عنوان صفحه کنونیکال این صفحات (سایزهای مختلف تیشرت) مشخص کنید.

قرار گرفتن یک محصول در دسته‌های مختلف

یکی دیگر از موقعیت‌های رایجی که در سایت‌های فروشگاهی رخ می‌دهد این است که یک محصول در چند دسته مختلف قرار بگیرد.

به عنوان مثال، یک سایت فروشگاهی باتری ماشین را در نظر بگیرید. باتری‌ها ممکن است براساس آمپرساعت و بر اساس مدل ماشین در دسته بندی‌های متفاوتی قرارگیرند. در این صورت یک مدل خاص از باتری هم در دسته‌ی مثلا 55 آمپری قرار می‌گیرد و هم دسته‌ی باتری‌های مناسب برای ماشین پژو 206. در بعضی موارد ممکن است یک محصول را بتوان از 5 یا 6 راه مختلف پیدا کرد. که در این صورت، هر باتری 5-6 URL مختلف خواهد داشت. در نتیجه دوباره مشکل محتوای تکراری به وجود خواهد آمد. مشکلی دیگر برای سئو فروشگاهی سایتتان. البته این مشکل در سایت‌های وردپرسی که از ووکامرس استفاده می‌کنند پیش نمی‌آید.

بهترین راهکار برای محصولاتی که در چند دسته قرار دارند:

باید اطمینان حاصل کنید که اگر محصولاتتان در چند دسته مختلف قرار می‌گیرد، یکی را به عنوان دسته اصلی تعیین کنید. دسته اصلی URLی را که می‌خواهید آن محصول در آن ایندکس شود مشخص می‌کند. در این مورد هم باید URL مربوط به دسته اصلی را به عنوان محتوای کنونیکال مشخص کنید. به این صورت که تگ زیر را به صفحات دیگر اضافه کنید:

<link rel="canonical" href="https://www.example.com/main-category" />

محصولات ناموجود را چطور مدیریت کنیم؟

محصولات ناموجود در سایت‌های فروشگاهی تاثیر شدیدی روی عملکرد سئوی سایت فروشگاهی دارند. محصولات در سایت فروشگاهی ممکن است بصورت موقتی یا دایمی دیگر در سایت موجود نباشند.

نکات سئوی محصولاتی که موقتا ناموجود هستند:

  • صفحه محصول را در دسترس کاربران و موتورهای جستجو قرار دهید.
  • صفحه محصول را در نقشه سایت نگه دارید.
  • یک برچسب «محصول ناموجود» را ترجیحا روی عکس محصول درج کنید.
  • قیمت محصول را حذف کنید.
  • میتوانید یک فرم برای دریافت اطلاعات تماس مخاطبان در صفحه محصول ناموجود قرار دهید و پس از موجود شدن به آن‌ها اطلاع دهید.
  • تبلیغات کلیکی که مشتریان را به این صفحه هدایت می‌کند را متوقف کنید.

نکات سئوی محصولاتی که دیگر موجود نخواهند شد:

اگر این محصولات بک لینک دارند بهتر است آنها را تا زمانی که سرچ میشوند، حفظ کنید یا اینکه آنها را به صفحات مناسب ریدایرکت کنید.

جمع بندی

رقابت در حوزه‌ی سایت‌های فروشگاهی بسیار شدید است. وقتی پای سئوی فروشگاهی به میان می‌آید یک اشتباه کوچک در این زمینه می‌تواند تلاش‌های شما را هفته‌ها یا ماه‌ها به عقب بازگرداند. اما با استفاده از چک‌لیستی که در این نوشته به شما ارائه دادیم، و با رعایت نکات ذکر شده، میتوانید با سایت‌های بزرگ نیز به رقابت بپردازید.

چه قصد راه‌اندازی یک سایت فروشگاهی را داشته باشید و چه بخواهید سایتی که در حال حاضر دارید را بهبود ببخشید، توجه به مشکلات احتمالی و راهکارهایی که در این نوشته ذکر شد به شما کمک می‌کند که فرایند مدنظرتان را به نحو احسن انجام دهید.

البته مهم است به خاطر داشته باشید که سئو یک فرآیند مستمر است. اهرام ثلاثه مصر یک شبه ساخته نشد. اگر می‌خواهید تلاش‌هایتان در این زمینه به ثمر بنشیند، باید همیشه مراقب سئوی سایت فروشگاهی خود باشید، و آمارهای وبسایت خود در گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس را بررسی و تحلیل کنید.

نظر شما در باره سئو در سایت‌های فروش آنلاین چیست؟ آیا برای بهبود سئو سایت فروشگاهی خود اقدامی کرده‌اید؟ در مورد نکات ارايه شده در این راهنما چه نظری دارید؟ اصول سئو سایت فروشگاهی چیست؟ سوالات و نظرات خود را برای ما بنویسید.

پرسش‌های متداول درباره سئو و بهینه سازی سایت فروشگاهی

در این قسمت پاسخ تعدادی از سوالات متداول در مورد سئو فروشگاه‌های اینترنتی ارائه شده است. اگر پاسخ سوال شما در این قسمت نیست، سوال خود را قسمت نظرات برای ما بنویسید.

سئو سایت فروشگاهی چقدر اهمیت دارد؟

با کسب رتبه در گوگل شما قادر خواهید بود مشتریان خود را افزایش دهید و فروش خود را افزایش دهید. وابستگی مستقیم درآمد و فروش نشان از اهمیت توجه به سئوی سایت فروشگاهی دارد.

آیا انتخاب وردپرس و ووکامرس برای طراحی سایت از نظر سئو فروشگاهی انتخاب درستی است؟

بله! سایت‌های فروشگاهی طراحی شده با وردپرس سازگاری قابل قبولی با اصول سئو دارند. بطور کلی یکی از مزایای طراحی سایت با وردپرس سازگاری عالی این سیستم مدیریت محتوا با گوگل است.

به این مطلب چند ستاره می‌دهید؟ (کمترین امتیاز سمت راست، بیشترین امتیاز سمت چپ)
(تعداد رای: 16 - امتیاز میانگین: 4.9)

14 دیدگاه دربارهٔ «سئو سایت فروشگاهی چیست؟ آموزش سئو فروشگاهی در 2024»

  1. تصویر عکس آواتار مهدی

    سلام و درود

    یه سوال و راهنمایی

    دوستان اینکه قسمتی از url در سایت فروشگاهی حذف بشه رو پیشنهاد میدین؟
    مثلا: example.com/blog/category/post-name/ —–> بشود —-> example.com/post-name

    1. تصویر عکس آواتار سلمان محمدی
      سلمان محمدی

      با سلام
      این ادرس مربوط به بخش بلاگ سایت هست و چه سایتتون فروشگاهی باشه یا نباشه، پیشنهاد نمیکنیم. بهتره که محتواهایی که از یک جنس هستند داخل یک دایرکتوری قرار بگیرند. اگه تعداد مطالب بلاگتون خیلی زیاده و دسته بندی‌های متفاوتی دارید میتونید قسمت category رو داخل url حفظ کنید، در غیر اینصورت میتونید category رو از ادرس حذفش کنید.

  2. تصویر عکس آواتار زهرا

    خیلی ممنون از محتوای با ارزش و مفیدتون….من چقدر هزینه کلاس سئو کردم ولی هیچکدام از اینا را بهم نگفته بودن…..اجرتون با خدا

  3. تصویر عکس آواتار علی زمانی

    با سلام
    اول تشکر کنم از بابت اطلاعات مفیدی که قرار دادید
    چند مشکل وجود دارد مثلا علیرغم وجود تگ کنونیکالی که خود وردپرس و yoast ایجاد می کند باز هم ربات گوگل اومده مثلا صفحه 3 یا 4 را ایندکس کرده مجرا و تگ کنونیکال در اون صفحه ها هم به درستی وجود دارد.
    نکته بعدی در رابطه با بحث ویژگی ها ، سایر مشخصات مثل ترتیب نمایش یا تعداد محصول در هر صفحه و … هست که طبق توضیحات اعلامی شما از طریق robots.txt هم محدود کردم اما همچنان ان ها را ایندکس میکنه و کلی از بودجه خزش میره و سایت مپ من مثلا 800 url دارد اما حدود 8000 تا ایندکس کرده که دقیقا همین ها هستند مثلا یک نمونه این هست
    /size/10cm20cm/?product_view=list&product_order=asc&product_count=40
    الان سایز که ویژگی محصوله و من در خود پلاگین yoast هم تنظیم کردم ویژگی ها هیچکدام ایندکس نشه اما اون رو با یک حالتی از نمایش محصول ایندکس کرده که اون ها را هم من در robots.txt محدود کردم
    یا مثلا این حالت example.com/application/floor/page/9/?product_view=list&product_count=20&product_orderby=name&product_order=asc
    ممنون میشم راهنمایی کنید الان من کلی از بودجه خزش سایتم را از دست میدم سر ایندکس این مدل url ها

    1. تصویر عکس آواتار سلمان محمدی
      سلمان محمدی

      سلام
      ابزار شما برای حل مشکلات ایندکسینگ فایل ربات، نقشه سایت ، تگ کنونیکال و HTTP headerها هستند. همینکاراهایی که گفتید قاعدتا باید مشکلتون رو حل میکرد. این مساله خودش کیس استادی هست و باید سایتتون و گوگل سرچ کنسولتون بررسی بشه.

    1. تصویر عکس آواتار سلمان محمدی

      سلام
      برای بهینه سازی قسمت بلاگ سایت فروشگاهی باید یک استراتژی محتوایی داشته باشید. باید تحقیق کلمات کلیدی انجام بدید و بر اساس اون استراتژیتونو طراحی کنید. کلمات رو دسته بندی کنید و بر اساس دسته بندی که بدست اوردین، عنوان مقالات رو انتخاب کنید. به اینکه توی هر مقاله چه هدفی دارید و موضوعو از چه زوایایی میخواید پوشش بدید و اهداف مقاله (کلمات کلیدی هدف این مقاله) فکر کنید، و به تولید محتوا بپردازید. تولید محتوای قسمت وبلاگ سایت فروشگاهی بیشتر حول پاسخ به سوالاتی که کاربران درباره محصولات و خدمات شما دارند باید باشه. برای هر حوزه متفاوته و باید روش فکر بشه. پیشنهاد میکنم مقاله تحقیق کلمات کلیدی و مقاله آموزش سئوی محتوا رو مطالعه کنید.

      1. تصویر عکس آواتار اکرم

        ممنون از پاسخگوییتون، اما سوال من درمورد قسمت اخبار هستش نه وبلاگ. برای اون قسمت چه استراتژی سئویی باید بکار برده بشه

  4. تصویر عکس آواتار سعید مسیبی

    یکی از بهترین مقاله ها درباره سئو سایت فروشگاهی بود که تابحال خوندم.
    من برای سئو سایتم این مطلب رو مطالعه کردم.عالی بود.فک میکنم تا حد زیادی درست انجام دادم. موفق باشید.

  5. تصویر عکس آواتار Elham

    سلام وقت بخیر. من یه فروشگاه اینترنتی بردگیم و اسباب بازی دارم که تنوع محصولات به شدت زیاده. باید روی چه محصولاتی بیشتر کار شود؟ به عبارتی سئوی چنین سایت هایی که تعداد محصولات خیلی بالا هستند به چه صورت هست؟ باید روی دسته بندی ها مانور داد؟ یا خود محصولات؟ باتوجه به اینکه تک تک صفحه ی محصولات بهینه سازی شده اند.

    1. تصویر عکس آواتار سلمان محمدی
      سلمان محمدی

      سلام، مهمترین صفحات سایت فروشگاهی صفحات دسته بندی محصولات هستند. ابتدا بررسی کنید ببینید ساختار اطلاعاتی سایت و دسته بندی هایی که ساختید درست هستند یا خیر. دسته بندی محصولات بر اساس تحقیق کلمات کلیدی انجام میشه. بعد از دسته بندی‌ها، صفحات محصول در اولویت هستند. اگر این موارد رو انجام دادید و نتیجه نگرفتید احتمالا سایتتون از نظر سئو تکنیکال دارای مشکل هست و باید روی اون قسمت کار کنید. پیشنهاد می‌کنم مقاله نقشه سایت و فایل ربات در وبلاگ نردبان رو هم با دقت مطالعه کنید.

  6. تصویر عکس آواتار محمد امین خضری
    محمد امین خضری

    بهترین مقاله درباره سئو فروشگاه اینترنتی بود!
    من برای سئو فروش قطعات الکترونیکی برای فروشگاه اینترنتیم این مقاله رو خوندم و الان دقیقا متوجه شدم که چطور باید روی سئو این سایت کار کنم.
    ممنونم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوست دارید در جریان پاسخ دیدگاه خود و یا نظرات دیگران قرار بگیرید؟

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید
ماجراجویی در وب با گروه دیجیتال نردبان

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات سئو، مشاوره سئو و طراحی سایت با ما تماس بگیرید

کانال یوتیوب ما را دنبال کنید

برای دیدن بروزترین آموزش‌های سئو، کانال ما در یوتیوب را دنبال کنید